EUR: 329,48 Ft
CHF: 299,42 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Lecsapott az országra az ónos eső – Fotók

Több megyében is ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést kedden.

Bár végre egy kicsit fellélegezhetünk az elmúlt napok kemény mínuszai után, most az ónos eső és havazás miatt figyelmezett az Országos Meteorológiai Intézet.


A nap első felében főleg északon, északnyugaton lehet kisebb havazás, majd délután egyre többfelé várható csapadék: északon döntően havazás várható, másutt a havazást ónos eső, délen délután eső válthatja fel. A déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -1 és -7 fok között valószínű, de kora délután a déli országrészben helyenként 0, +1 fokra számíthatunk – írja az Országos Meteorológiai Intézet.

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében lepel-5 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein 5 cm feletti hó is hullhat.

Fotó:Mészáros Diána

Fotó:Mészáros Diána

Az ország döntő részén (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre) jelentős mennyiségű (kb. 1-5 mm) ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól az éjféli órákig. Az igen jelentős 5 mm körüli ónos eső (jelen számítások alapján) a kb. Pécs-Budapest vonala térségében valószínű!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.