2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

Lövöldözés volt egy rendőrkapitányság előtt – Fotó!

Egy támadó meghalt, egy rendőr pedig könnyebben megsebesült abban a lövöldözésben, amely kedd délután tört ki a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitánysága előtt – jelentette a Dogan török hírügynökség.

A beszámoló szerint egy állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó rálőtt a rendőrökre az épület bejáratánál, mire ők viszonozták a tüzet. A lövöldözésben a támadó meghalt, de a tettestársa elmenekült. Utána hajtóvadászat indult.


A helyszínre mentőegységek mellett tűzszerészek is érkeztek. A támadásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A gaziantepi rendőrkapitányság ellen korábban is hajtottak végre támadást. Tavaly május 1-én az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik öngyilkos merénylője robbantotta fel magát autójával az épületnél. Az incidensben 3 rendőr meghalt, 23 ember pedig, köztük több civil megsebesült.

Gaziantep, 2017. január 10. Sebesült rendőrt ápolnak egy lövöldözés helyszínén, a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitányságánál 2017. január 10-én, miután két, állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó tüzet nyitott rendőrökre az épület bejáratánál. A tűzharcban az egyik támadót lelőtték, a tettestársa elmenekült. A merényletért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. (MTI/EPA)

Sebesült rendőrt ápolnak egy lövöldözés helyszínén, a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitányságánál.  A merényletért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget /Fotó: MTI/EPA

Törökországban az utóbbi időben rendszeressé váltak a terrortámadások, amelyekért a vezetés többnyire az IÁ-t vagy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistáit teszi felelőssé.

Kapcsolódó Cikkek