2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Aktuális

Luxuslakásban bujkált a szilveszteri merénylő

Kéthetes hajszát követően keddre virradó éjjel a török rendőrség különleges alakulata egy isztambuli luxuslakásban elfogta Abdulgadir Masaripovot, azt az üzbég férfit, aki szilveszter éjjel 39 embert végzett ki a Reina klubban.

A 33 éves Masaripovot egy kirgiz ismerőse bérelt lakásán kapták el. A merénylő megpróbált az ágy alatt elrejtőzni és ellenállt, ezért először orvosi ellenőrzésre vitték, de kiderült: nem sérült meg súlyosan. A házkutatás során előkerült két fegyver, nagy mennyiségű készpénz és két drón is.


A férfi már az első kihallgatás során elismerte a bűncselekményt és azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a terrorcselekményt az Iszlám Állam (IS) nevében követte el Abu Mohammed Horaszani Abdulkavi álnéven. Masaripov Üzbegisztánban született, Afganisztánban kapott kiképzést, négy nyelven beszél, Törökországba illegálisan lépett be délről, feltehetően 2016 januárjában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb „jóslata” vált valóra a kispesti hangfelvételeknek

    Újabb „jóslata” vált valóra a kispesti hangfelvételeknek

    Lackner Csaba önkormányzati képviselő arról beszélt a kispesti felvételeken, hogy Guzmics Zsombornak, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a választások után, részben azért, mert ő is egy „éhes fiatalember”, Gajda Péter polgármester pedig attól tart, hogy a Guzmics-félék „ráégnek”.

  • Javulnak a tüdődaganatos betegek túlélési esélyei

    Javulnak a tüdődaganatos betegek túlélési esélyei

    Az új terápiák eredményeként javult a tüdődaganatos betegek túlélési aránya – mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.