2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb

Magyar pálinkafőző hódít Afrikában

Balogh Sándor agyából nem hétköznapi ötlet pattant ki: nemzeti italunkat, a pálinkát ne exportáljuk, hanem a helyszínen állítsuk elő. Nem is akárhol, hanem Afrikában. Az üzletember – aki a Magyar Afrika Társaság elnökeként kiváló helyismerettel rendelkezik – az első pálinkaprojekt helyszínéül Ugandát választotta.

A trópusi viszonyoknak köszönhetően a kapekei magyarok által épített mintafarmon nem a jól ismert barackból és szilvából főzik a pálinkát, hanem banánból, ananászból és jackfruitból készül a minőségi, legfinomabb nedű.


A következő hónapokban már piacra kerülnek az első egzotikus, mégis magyaros pálinkát tartalmazó üvegek.

Balogh Sándor a Lokál Extrának elújságolta: „Már megkezdtük egy nagyobb lepárlóüzem építését is, amelynek segítségével reményeim szerint nagyobb mennyiségű pálinkát is piacra dobhatunk.”

Azt is megtudhattuk, hogy Uganda után a pálinkaprojekt következő helyszínének Marokkót nézte ki a Magyar Afrika Társaság elnöke, ahol akár a gránátalmából és ananászból készült pálinka is szóba jöhet.

– A hungarikumnak számító magyar pálinkafajták jó eséllyel lehetnek az elkövetkezendő évek exportkülönlegességei – tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Ráadásul még az országimázst is építhetnénk velük, ami máskülönben nem kevés pénzbe kerül.

Az üzlet megálmodója elmondta, egyelőre még nem választottak nevet a pálinkának, ezért örömmel veszik a kedves olvasók kreatív javaslatait a személyes Facebook- és Instagram-oldalakra.

Névjegy

Balogh Sándor üzletember a Magyar Afrika Társaság elnöke, az 54 országból álló Afrika 11 államában működtet képviseletet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.