EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Ózd

MaNDA: új felállás

Néhány hete olyan hírek jelentek meg különböző sajtóorgánumokban, hogy megszűnik a Magyar Nemzeti Filmarchívum és Digitális Adattár. Az információ jelentős mértékben érinti Ózdot, ezért Riz Gábor országgyűlési képviselőtől kértünk magyarázatot a kialakult helyzetről.

– Több városi polgártársunk is jelezte már aggodalmát a Magyar Nemzeti Filmarchívum és Digitális Adattár (MaNDA) állítólagos megszűnése és helyi intézményeinek további sorsa miatt. A hír alapjául az szolgált, amit már korábban is nyilvánosságra hoztunk, nevezetesen, hogy egy tavalyi kormányrendelet szerint több korábbi önálló állami intézménnyel együtt a MaNDA is megszűnik vagy jogutódlással átalakul. Ez utóbbi igaz a MaNDA-ra, amelynek további működtetését és feladatait a jogutód Forum Hungaricum Nonprofit Kft. veszi át. Ez a változás 2017. január 1-jén lépett életbe, ami lényegi változást nem jelent az intézmény életében.


Fotó: Lokál Képalá: Új név alatt működik tovább az intézmény

Fotó: Lokál
Képalá: Új név alatt működik tovább az intézmény

Tehát Ózdon továbbra is lesz digitális közfoglalkoztatás, megújult tartalommal működik a volt Erőmű és a Fúvógépház, valamint a pedagógiai fejlesztők is teszik a dolgukat. További jó hír, hogy e hónaptól Ózdon tovább bővíti szakmai dolgozói létszámát a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. – nyilatkozta a Lokál Extrának Riz Gábor.

Fotó: Lokál Képalá: Új fenntartó, bővülő lehetőségek

Fotó: Lokál
Képalá: Új fenntartó, bővülő lehetőségek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek