2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Ózd

MaNDA: új felállás

Néhány hete olyan hírek jelentek meg különböző sajtóorgánumokban, hogy megszűnik a Magyar Nemzeti Filmarchívum és Digitális Adattár. Az információ jelentős mértékben érinti Ózdot, ezért Riz Gábor országgyűlési képviselőtől kértünk magyarázatot a kialakult helyzetről.

– Több városi polgártársunk is jelezte már aggodalmát a Magyar Nemzeti Filmarchívum és Digitális Adattár (MaNDA) állítólagos megszűnése és helyi intézményeinek további sorsa miatt. A hír alapjául az szolgált, amit már korábban is nyilvánosságra hoztunk, nevezetesen, hogy egy tavalyi kormányrendelet szerint több korábbi önálló állami intézménnyel együtt a MaNDA is megszűnik vagy jogutódlással átalakul. Ez utóbbi igaz a MaNDA-ra, amelynek további működtetését és feladatait a jogutód Forum Hungaricum Nonprofit Kft. veszi át. Ez a változás 2017. január 1-jén lépett életbe, ami lényegi változást nem jelent az intézmény életében.


Fotó: Lokál Képalá: Új név alatt működik tovább az intézmény

Fotó: Lokál
Képalá: Új név alatt működik tovább az intézmény

Tehát Ózdon továbbra is lesz digitális közfoglalkoztatás, megújult tartalommal működik a volt Erőmű és a Fúvógépház, valamint a pedagógiai fejlesztők is teszik a dolgukat. További jó hír, hogy e hónaptól Ózdon tovább bővíti szakmai dolgozói létszámát a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. – nyilatkozta a Lokál Extrának Riz Gábor.

Fotó: Lokál Képalá: Új fenntartó, bővülő lehetőségek

Fotó: Lokál
Képalá: Új fenntartó, bővülő lehetőségek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.