EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Már gyűlekeznek a gyászolók a budapesti gimnázium előtt – Fotók!

Rengeteg gyertyát gyújtottak az elhunytak emlékére Budapesten, hogy leróják tiszteletüket a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának elhunyt résztvevői emléke előtt.

Pár órával a tragikus hír után gyűlekezni kezdtek a diákok annak a gimnáziumnak a bejárata előtt, aminek a busza balesetet szenvedett Veronában.


Megemlékezés miatt korlátozzák a forgalmat Budapest VI. kerületében, a Színyei Mers Pál Gimnáziumnál – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján.

A tájékoztatás szerint a megemlékezés idejére lezárták a Budapest VI. Kmety György utca és a Szinyei Merse utca kereszteződését, valamint a gimnázium előtti szakaszt.


A Lokálnak az egyik gyászoló fiatal elmondta, hogy reggel az iskola egyik alkalmazottja felolvasta azoknak a nevét, akik túlélték a tragédiát.

A diákok elmondták azt is, hogy van akinek már sikerült felvennie a kapcsolatot a túlélőkkel, a könnyebb sérültekkel, de úgy hallották, hogy kint a helyszínen, a kórházban is nagy a kavarodás, folyamatosan próbálnak újabb híreket megtudni. A tanáraikat is dícsérték, nagyon segítőkészek és együttérzőek, és ők is folyamatosan telefonálnak új infokért, mert a szülők panaszkodtak, hogy a külügyminisztériumi segélyvonal túlterhelt. Az egyik lány azt mondta, hogy úgy hallották több gyerek családja már elindult a külföldi kórházba.

A 16 halálos áldozatot követelő balesetben az egyik tanár is életét vesztette, aki amikor a lángok felcsaptak a buszban megpróbálta kimenekíteni a diákokat.

A. K. Bélát a diákjai a világ legjobb töritanárjaként emlegették. Béla bácsi miközben tucatnyi tanítványát mentette ki a pokoli tűzből, végül maga is a lángok közt lelte halálát.

„Imádtuk Béla bácsit, az öcsémnek is ő tanította a történelmet. Ha a folyosón összefutottam vele, már jobb lett a napom tőle – válaszolta a Lokál kérdésére  sírva, remegve Palik Zsófi, egykori szinyeis diák. – Béla bácsi nagyon jól felkészült pedagógus volt, szigorú, de emberséges. Olyan kisugárzással, hogy még puskázni sem mertek nála.”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek