EUR: 303,00 Ft
CHF: 266,09 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Belföld

Már gyűlekeznek a gyászolók a budapesti gimnázium előtt – Fotók!

Rengeteg gyertyát gyújtottak az elhunytak emlékére Budapesten, hogy leróják tiszteletüket a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának elhunyt résztvevői emléke előtt.

Pár órával a tragikus hír után gyűlekezni kezdtek a diákok annak a gimnáziumnak a bejárata előtt, aminek a busza balesetet szenvedett Veronában.

Megemlékezés miatt korlátozzák a forgalmat Budapest VI. kerületében, a Színyei Mers Pál Gimnáziumnál – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján.

A tájékoztatás szerint a megemlékezés idejére lezárták a Budapest VI. Kmety György utca és a Szinyei Merse utca kereszteződését, valamint a gimnázium előtti szakaszt.

A Lokálnak az egyik gyászoló fiatal elmondta, hogy reggel az iskola egyik alkalmazottja felolvasta azoknak a nevét, akik túlélték a tragédiát.

A diákok elmondták azt is, hogy van akinek már sikerült felvennie a kapcsolatot a túlélőkkel, a könnyebb sérültekkel, de úgy hallották, hogy kint a helyszínen, a kórházban is nagy a kavarodás, folyamatosan próbálnak újabb híreket megtudni. A tanáraikat is dícsérték, nagyon segítőkészek és együttérzőek, és ők is folyamatosan telefonálnak új infokért, mert a szülők panaszkodtak, hogy a külügyminisztériumi segélyvonal túlterhelt. Az egyik lány azt mondta, hogy úgy hallották több gyerek családja már elindult a külföldi kórházba.

A 16 halálos áldozatot követelő balesetben az egyik tanár is életét vesztette, aki amikor a lángok felcsaptak a buszban megpróbálta kimenekíteni a diákokat.

A. K. Bélát a diákjai a világ legjobb töritanárjaként emlegették. Béla bácsi miközben tucatnyi tanítványát mentette ki a pokoli tűzből, végül maga is a lángok közt lelte halálát.

„Imádtuk Béla bácsit, az öcsémnek is ő tanította a történelmet. Ha a folyosón összefutottam vele, már jobb lett a napom tőle – válaszolta a Lokál kérdésére  sírva, remegve Palik Zsófi, egykori szinyeis diák. – Béla bácsi nagyon jól felkészült pedagógus volt, szigorú, de emberséges. Olyan kisugárzással, hogy még puskázni sem mertek nála.”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Halálra éheztették a lovat

  Halálra éheztették a lovat

  Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

 • Vona mellé került Simicska embere

  Vona mellé került Simicska embere

  Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

 • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy autóbusz Nógrádban

  Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.