2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb XVIII.kerület XXIII.kerület

Marosi úgy izgul, mint amikor dolgozatot írt

Marosi Ádám olimpiai bronzérmes öttusázó a múlt héten a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja keretében látogatta meg a soroksári Grassalkovich Általános Iskola negyedik osztályos tanulóit. A többszörös világbajnok öttusázó a tanórán elmesélte, hogyan lett belőle sportoló, emellett felhívta a gyerekek figyelmét a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára.

Az olimpikon a 2012-es londoni olimpián szerzett érmét is megmutatta. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett lőrinci sportoló azt is elárulta, hogy pályafutása elején úszni kezdett, amit mindenki jó alapnak tart a sportolás megkezdéséhez. Mivel nem volt elég sikerélménye, eleinte a futással kombinálva kéttusázott, majd végül az öttusa irányába ment tovább, amelyet már 18 éve profi szinten űz − összegezte a látogatást a One On One kommunikációs ügynökség.


Kecskemét, 2016. április 17. A második helyezett Marosi Ádám a célban az öttusa világkupa férfi döntőjében Kecskeméten 2016. április 17-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Sokszor volt oka ünnepelni
MTI Fotó: Ujvári Sándor

− Az élsport elsősorban egészséget adott nekem, de azt is megtanította, miként osszam be a napomat, hogyan rendszerezzem az életemet – jegyezte meg a 32 éves sportoló. Hozzátette: ő ugyanúgy szokott izgulni a versenyek előtt, mint a gyermekek dolgozatírás idején. Azt is megjegyezte, hogy bár életét egyértelműen a mozgás és az egészséges életmód határozza meg, nemrég elkezdett táncolni. Marosi Ádám egy kislány kérésére néhány salsalépést is bemutatott az osztály előtt. Az olimpikon beszélt arról is, mennyire fontos az elhivatottság a sportban.

− Annak köszönhetem, hogy világbajnok és olimpiai bronzérmes lettem, hogy végig kitartó és szorgalmas voltam. Elsősorban magamnak, de a környezetemnek is mindig be akartam bizonyítani, hogy képes vagyok elérni a kitűzött céljaimat – emelte ki Marosi, hangsúlyozva, hogy amikor ő hasonló korú volt, akkor az osztályában sokan csúfolták és nem voltak barátai, mert mindig edzésekre járt. Az olimpikon azt is megjegyezte, hogy a sportnak köszönhetően beutazhatta az egész világot, simogathatott kengurut Ausztráliában, láthatott pandamacit Kínában. Gondolatait azzal zárta, hogy bár az elsődleges célja a minden évben megrendezendő öttusa Eb-n és vb-n való jó szereplés, a 2020-as tokiói olimpián is szeretne ott lenni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.