EUR: 328,76 Ft
CHF: 299,31 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Salgótarján

Másfél milliárd forint fejlesztési támogatás

A Salgótarján támogatásáról szóló döntés a Magyar Közlönyben jelent meg, miszerint másfél milliárd forintot fordíthat a város a közösségi e-mobilitás elindítására, belterületi utak, járdák, felújítására, a városi tanuszoda energetikai fejlesztésére, toronyszálló kialakítására, a Karancs és az Aknász utak felújítására és a Bányamúzeum frontfejtésének felújítására.

Tervezett fejlesztések

 • Beszereznek a város számára 3 darab elektromos buszt és gyorstöltőt.
 • A föld alatti Bányamúzeum kuriózum Európában, a támogatásból felújítják a bányavasutat és átépítik a frontfejtés és a szállítóvágat kereszteződését.
 • Az egyik garzonház felső két szintjén összesen 16 apartmanlakást alakítanak ki, mely szálláshelyül szolgálhat a városba látogatóknak, vagy átmeneti lakhatást jelenthet a hazatelepülő, itt elhelyezkedni kívánó, diplomás fiataloknak.
 • Megoldódik a városi tanuszoda kritikus helyzete: a víz melegítéséhez napkollektorokat és napelemeket telepítenek, hogy gazdaságossá váljon az uszoda fenntartása.
 • Felújítják a Karancs és az Aknász utat.
 • Az említett két úton kívül felújítanak az elnyert támogatásból további járdákat, lépcsőket, utakat is.

– Másfél milliárdot nyertünk ezeknek a fejlesztéseknek a megvalósítására a kormánytól, azt gondolom, ez jelentős előrelépés városunk életében, és ezúton is köszönjük az együttműködést Salgótarján valamennyi lakója nevében. Bízunk abban, hogy az év elején miniszterelnök úr végre ellátogat hozzánk és pontot tehetünk a Modern Városok Program tárgyalásainak végére is, mely hitünk szerint valódi kitörési pont lehet Salgótarján jövőjére nézve – kommentálta a támogatás hírét Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.


Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a támogatás hírével kapcsolatban elmondta: a kormány szándéka az volt, hogy még 2016-ban megtörténjen a miniszterelnök salgótarjáni látogatása és elinduljon a Modern Városok Program fejlesztéssorozata. Orbán Viktor feszített programja okán azonban ez nem valósult meg, ahogyan még három másik város esetében sem. Becsó Zsolt hozzátette: ez a mostani döntésről szóló támogatás a Modern Városok Program előzetesének is tekinthető – nyilvánvalóan messze nem a teljes programot fedi le, de mutatja a szándék komolyságát.

– Ezzel is bizonyítva, hogy Salgótarján és az itt élők fontosak a kormánynak – tette hozzá Becsó Zsolt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.