EUR: 333,66 Ft
CHF: 305,45 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Extra

Másfél millió forintot gyűjtöttek a sebesült rendőröknek – Videó!

Könnyek közt köszönte meg a szeretetet és az összefogást a Teréz körúti robbantásban megsebesült két rendőr kedd este. Szabina és Laci számára több mint másfél millió forint gyűlt össze az Újszínházban megrendezett jótékonysági esten.

Szinte szóhoz sem jutott a meghatódottságtól az a két rendőr, Szabina és Laci, akiket szeptember 24-én brutális támadás ért a Teréz körúton. A megsebesült rendőrök a bombatámadás óta most először, az Újszínházban megrendezett jótékonysági esten vállaltak nyilvános szereplést.


– Köszönjük mindenkinek, aki eljött és ezzel támogat minket – mondták meghatódottan, miután a színházterem több száz nézője felállva, vastapssal köszöntötte őket.

Az eseményen többek között fellépett Tóth Vera is, aki aztán közös képeket készített a fiatal egyenruhásokkal.
– Szerencsére fizikailag jól vannak, de a mosoly mögött még felvillannak a múlt kegyetlen képei, még időbe telik, míg a psziché és a lélek sebei begyógyulnak. Nagyon drukkolok nekik, hogy ez hamar sikerüljön – mondta az énekesnő, aki zenésztársaival és a műsorvezetővel, Abaházi Csabával együtt ingyen vállalta a fellépést.


Szabina és Laci, Tóth Verával selfizik Fotó: Mészáros Diána

Szabina és Laci Tóth Verával szelfizik
/Fotó: Mészáros Diána

Csordás Ákos, Vikidál Gyula és Varga Miklós mindenkit lenyűgözött a színpadon, és az est végére a jegyeladásból, illetve a bankszámlaszámra küldött összegekből több mint másfél millió forint gyűlt össze a megsebesült rendőröknek.
Az eseményt D. Tóth Norbert főtörzsőrmester álmodta meg, de büszkék vagyunk arra, hogy lapunk felelős szerkesztője, Vörös Viktória is oroszlánrészt vállalt a szervezésből. A Lokál pedig médiapartnerként állt az ügy mellé.

– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – mondta korábban Szabina édesanyja, Katalin. – A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be. Az egyetlen dolog, ami kapaszkodót jelent, az a barátok, bajtársak kitartása. Hihetetlen az a szeretet, amit Szabináék és mi is kapunk.

A két fiatal rendőr már több műtéten is átesett és további beavatkozások várnak még rájuk. Szabina gyönyörű, hosszú, szőke haját a robbanás következményeként le kellett vágni, így rövid, barna hajjal láthattuk az Újszínházban. A legfontosabb azonban az, hogy Szabina és Laci a könnyek mellett más mosolyogni is tudnak. Ez pedig elengedhetetlen a gyógyulásukhoz.

– Nekünk ez nem a pénzről szól, az összefogás már sokkal korábban, még a robbantás estéjén elkezdődött – tette hozzá Laci édesanyja.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.

 • Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel együtt boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Dobó Kata, Király Linda, Kiss Orsolya, Hadas Kriszta és Steiner Kristóf beszélgettek többek közt arról, hogy kinek milyenek voltak az iskolaévei, mennyire voltak szigorúak gyerekként a szülei.