2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Extra

Másfél millió forintot gyűjtöttek a sebesült rendőröknek – Videó!

Könnyek közt köszönte meg a szeretetet és az összefogást a Teréz körúti robbantásban megsebesült két rendőr kedd este. Szabina és Laci számára több mint másfél millió forint gyűlt össze az Újszínházban megrendezett jótékonysági esten.

Szinte szóhoz sem jutott a meghatódottságtól az a két rendőr, Szabina és Laci, akiket szeptember 24-én brutális támadás ért a Teréz körúton. A megsebesült rendőrök a bombatámadás óta most először, az Újszínházban megrendezett jótékonysági esten vállaltak nyilvános szereplést.


– Köszönjük mindenkinek, aki eljött és ezzel támogat minket – mondták meghatódottan, miután a színházterem több száz nézője felállva, vastapssal köszöntötte őket.

Az eseményen többek között fellépett Tóth Vera is, aki aztán közös képeket készített a fiatal egyenruhásokkal.
– Szerencsére fizikailag jól vannak, de a mosoly mögött még felvillannak a múlt kegyetlen képei, még időbe telik, míg a psziché és a lélek sebei begyógyulnak. Nagyon drukkolok nekik, hogy ez hamar sikerüljön – mondta az énekesnő, aki zenésztársaival és a műsorvezetővel, Abaházi Csabával együtt ingyen vállalta a fellépést.


Szabina és Laci, Tóth Verával selfizik Fotó: Mészáros Diána

Szabina és Laci Tóth Verával szelfizik
/Fotó: Mészáros Diána

Csordás Ákos, Vikidál Gyula és Varga Miklós mindenkit lenyűgözött a színpadon, és az est végére a jegyeladásból, illetve a bankszámlaszámra küldött összegekből több mint másfél millió forint gyűlt össze a megsebesült rendőröknek.
Az eseményt D. Tóth Norbert főtörzsőrmester álmodta meg, de büszkék vagyunk arra, hogy lapunk felelős szerkesztője, Vörös Viktória is oroszlánrészt vállalt a szervezésből. A Lokál pedig médiapartnerként állt az ügy mellé.

– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – mondta korábban Szabina édesanyja, Katalin. – A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be. Az egyetlen dolog, ami kapaszkodót jelent, az a barátok, bajtársak kitartása. Hihetetlen az a szeretet, amit Szabináék és mi is kapunk.

A két fiatal rendőr már több műtéten is átesett és további beavatkozások várnak még rájuk. Szabina gyönyörű, hosszú, szőke haját a robbanás következményeként le kellett vágni, így rövid, barna hajjal láthattuk az Újszínházban. A legfontosabb azonban az, hogy Szabina és Laci a könnyek mellett más mosolyogni is tudnak. Ez pedig elengedhetetlen a gyógyulásukhoz.

– Nekünk ez nem a pénzről szól, az összefogás már sokkal korábban, még a robbantás estéjén elkezdődött – tette hozzá Laci édesanyja.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csepregi Éva babázni szeretne

  Csepregi Éva babázni szeretne

  Vajon készül-e a nagymamaságra Csepregi Éva, és hány unokát szeretne? A Neoton Família énekese és fia, Dávid közös próbáján járt a Családvarázs.

 • Maratonra készül Benkő Dániel

  Maratonra készül Benkő Dániel

  Az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani Benkő Dánielről, hosszú időre elvonult a nyilvánosság elől. A Lokál most megkereste a lantművészt, aki nem mindennapi hírrel szolgál, a zenész elárulta, hogy 72 évesen nekivág a maratonnak.

 • Eljegyezték Katy Perryt

  Eljegyezték Katy Perryt

  Katy Perry és Orlando Bloom sokáig éltek se veled, se nélküled kapcsolatban, többször is szakítottak, mostanra viszont rájöttek, hogy együtt képzelik el a jövőjüket.

 • Abbie, a fekete démon

  Abbie, a fekete démon

  Abbie Holborn a Gordie Shore nevű amerikai valóságshowból vált ismerté, és rövid idő alatt nagyon sok rajongóra tett szert.