2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Médiatanács: Nem szállhat be az RTL Klub a Centrál Médiába

Nem adott engedélyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az RTL Klubnak, hogy megvásárolja a hat online portált működtető Central Média 30 százalékos tulajdonrészét – írja az Origo.

Az RTL Klub mögött is álló társaság még tavaly jelentette be, hogy 30 százalékos tulajdonrészt vásárolna a Centrál Média online érdekeltségeiben. A Médiatanács úgy döntött, hogy nem járul hozzá a Magyar RTL Televízió Zrt. – az RTL Klub és online felületeinek tulajdonosa – és a Central Digital Média Kft. Gazdasági Versenyhivatalhoz benyújtott összefonódási kérelméhez.


A Central Médiához hat online portál tartozik: a startlap.hu, a 24.hu, az nlcafe.hu, a hazipatika.com, a vezess.hu, és a hirstart.hu.

A délután közzétett elutasító döntés indoklás szerint „a tervezett összefonódás a televíziós és a digitális területen egyszerre a tulajdonosi koncentráció jelentős erősödésével járna,az összefonódás eredményeként a véleménybefolyásolási képesség a piacon olyan mértékben változna, ami veszélyeztetné a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését.”

Az üzletről a végső szót a Gazdasági Versenyhivatal mondja majd ki. Az Index kérdésére az RTL Magyarország azt válaszolta, hogy a döntés ellenére sem adja fel a vásárlási szándékát, azaz hogy a digitális piacon terjeszkedjen. Az RTL azt közölte, hogy mivel szerintük nem a 30 százalékos tulajdonszerzéshez kell engedély, “így – ha szükséges – az alternatív forgatókönyvek közül választunk”. Ezek részleteiről azonban nem beszéltek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

    Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

    Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is lehet rögzíteni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

  • Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

    Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

    A modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát mutatja be százötven műtárgyon keresztül a Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken megnyílt pécsi tárlata.