2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Megemelte dolgozóinak bérét a Spar

Megállapodott a 2017-es bérekről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete.

E szerint a vállalat valamennyi munkavállalója ettől az évtől magasabb fizetést kap. A béremelést a Spar nagyobb részben saját forrás felhasználásával, kisebb részben a járulékcsökkentésből finanszírozza. A mintegy 13 ezer munkavállaló közül megközelítőleg négyezer dolgozó fizetése nő a minimálbér, illetve a garantált bérminimum – jogszabályban rögzített – mértékére.

A fennmaradó csaknem kilencezer munkatárs bére pedig ennél különböző mértékben, de egyaránt magasabb szintre emelkedik. A Spar már 2016-ban is négymilliárd forint bérfejlesztést hajtott végre, ez a szám 2017-ben eléri a hétmilliárd forintot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.

  • EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    Átlátható működési modellt,  kristálytiszta,  kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat  teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.