2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XXI.kerület

Megéri a kötelező úszásoktatás

Rekordlétszámú versenyzőt neveztek be a kerületi általános iskolák a csepeli úszó-diákolimpia döntőjébe. A két helyszínen lebonyolított rendezvényen több mint háromszázan ugrottak medencébe és mérették meg magukat a Csepeli Önkormányzat, a Csepeli Testnevelő Közösség, valamint a Csepeli Öttusa és Vízi Sport SE közös szervezésű programján.

A Posztógyári Tanuszoda és a Csepeli Strandfürdő 50 méteres fedett medencéje idén is kiváló helyszínnek bizonyult a rendezvények lebonyolítására, és az utóbbi tíz évet tekintve ismét létszámrekordot döntött. Azok a korosztályok, amelyek tagjai már részt vesznek a kötelező úszásoktatásban, sokkal nagyobb létszámban képviseltették magukat, mint akik számára még nem volt adott ez a lehetőség.


– A leglényegesebb dolog, hogy az utóbbi tíz évben a legnagyobb létszámban most vettek részt a csepeli általános iskolások a kerületi úszó-diákolimpián, mintegy 300 gyerek úszta le a távokat a rendezvényen – mondta Jenei János, a kerületi testnevelő-közösség vezetője.

Az I. korcsoport – amely nem vesz részt kötelező úszásoktatásban – mindössze 62 tanulóval képviseltette magát az eseményen, szemben a II. korcsoporttal (3. és 4. osztályosok) – ők már részt vesznek úszásoktatásban –, akik 119-en versenyeztek. A III. korcsoportban (5., 6. osztályosok), ahol az ötödikeseknél is szerepel úszásoktatás a tantervben, nem kevesebb mint 102 versenyző állt rajthoz, a IV. korcsoporttal (7. és 8. osztályosok) ellentétben, akik csupán 57-en vettek részt a programon.


Jenei János hozzátette, szeretnék, ha az 1. és 2. osztályosoknál be tudnánk vezetni az úszásoktatást, hiszen a mostani rendezvény is bizonyítja, hogy ez a kitűnő sportág a kiváló élettani hatásai mellett a versenyszellemet is jócskán növeli.

– Szerencsére kaptunk rá ígéretet a kerületi önkormányzattól, illetve a Kliktől, hogy ezen törekvéseink – remélhetőleg hamarosan – megvalósulhatnak. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki segített a kerületi úszó-diákolimpia zökkenőmentes lebonyolításában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.