EUR: 328,95 Ft
CHF: 299,49 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Székesfehérvár

Megfagytak a hattyúk

Három hattyú is megfagyott a nagy hideg miatt január első felében a fehérvári csónakázótavon. A helyzetet súlyosbítja, hogy megérkezett az ónos eső is.

Január első hetében két hattyú fagyott meg a fehérvári tavon, 10-ére virradóra pedig egy harmadik, a legyengült madarakat pedig már a ragadózók is ritkítják – panaszolják az állatbarát civilek. – Kérem, aki teheti, etesse őket, ha pedig befagyott állatot lát, értesítse a tűzoltókat, a Velencei-tavon is ők segédkeznek – osztotta meg a legnagyobb közösségi portálon kétségbeesett felhívását Horváth Viktória.


A nagy hidegben egyre többen járnak ki a madarakat etetni – mondta el a tóparti házak egyikében lakó Fáncsik Györgyi. A most ősszel teljesen megújított tónál a cudar idő ellenére egyébként is sok a látogató, ez a szárnyasok nagy szerencséje.

A Velencei-tónál nem ilyen vészes a helyzet, az itteni madaraknak van hova elhúzódniuk. Legtöbben a védett dinnyési fertőnél lelnek biztos helyre. A tavat egyébként – a korcsolyázók mellett – a lékhorgászok is megszállták, az általuk hagyott nyílásokhoz úszó halak közül a madarak is megpróbálnak csemegézni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.