EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Külföld

Megfilmesítenék a Chapecoense futballcsapat tragédiáját

Többen is megfilmesítenék a brazil Chapecoense labdarúgóklub 19 játékosának halálát okozó tavaly novemberi légikatasztrófát.

A labdarúgóklub csütörtökön megerősítette, hogy a Netflix amerikai internetes műsorszóró és mások is megkeresték már a kolumbiai repülőszerencsétlenség megfilmesítési jogainak megszerzésével kapcsolatban.


A klub Twitterre feltett közleménye szerint számos ajánlatot meghallgattak, de egyelőre nem született döntés a részükről. Mint kikötötték: “semmi esetre sem járulnak hozzá a tragédia szórakoztató célú feldolgozásához”, vagy a “nem megfelelő módon” történő bemutatásához.

A Chapecoense csapata november végén a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – vélhetően azért, mert kifogyott az üzemanyag – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben.

Később a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

A Chapecoense bevethető játékosai január 21-én játsszák az első meccsüket a tragédia óta. A barátságos mérkőzést a Palmeiras ellen fogják megvívni.

Kapcsolódó Cikkek