2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Székesfehérvár

Megkezdődött a báli szezon

A városi diákbállal január 13-án kezdetét vette a fehérvári és Fejér megyei báli szezon. Ez a nap péntekre esett, de a fiatalok nem voltak babonásak, jól mulattak a Szent István Művelődési Házban.

A diákbál nemcsak az első, de a legszigorúbb bál is volt idén. A belépőjegy megvásárlásával ugyanis a rendezvény minden résztvevőjének tudomásul kellett vennie az erre az alkalomra kialakított házirendet. Az abban foglaltak szerint a belépés és a bent tartózkodás feltétele az alkalomhoz illő öltözet és a színvonalas szórakozáshoz megfelelő állapot volt, a rendezvény területére szúró-vágó eszközt, palackozott italokat, szeszes italt nem lehetett bevinni, tilos volt a dohányzás és az alkoholfogyasztás.


IMG_9993

Fotó:Igari Balázs Jól szórakoztak a fiatalok

A bált Mészáros Attila alpolgármester és Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke nyitotta meg, a nyitótáncot, a bécsi keringőt a Felicita táncegyesület mutatta be. A 2017-es városi diákbál bálkirálynője Lakatos Mária, bálkirálya Kertész Ádám lett.

A tervek és előrejelzések szerint idén a korábbi éveknél több hasonló rendezvény lesz. Összegyűlnek mulatni a jogászok, az agrárszakemberek, lesz vállalkozói és sajtóbál, de idén az egészségügyi dolgozók és a civilek is arra készülnek, hogy így búcsúztassák a telet. A Vigasságcsinálók Bálja évekig a fehérvári báli szezon kezdő rendezvénye volt, idén azonban csak február 18-án szervezik meg a táncházban, ahol az Alba Regia Táncegyüttes lép fel. Az utolsó – kicsit a szezonból kicsúszva, hiszen az annak végét jelentő hamvazószerda idén március 1-jére esik – a II. Székely Bál lesz, március 4-én, ugyancsak a Szent István Művelődési Házban.


Idén szinte mindegyik rendezvény valamilyen jótékony céllal is szerveződik. Ahogy lapunk körkérdéséből kiderült: főleg szegényeknek, betegeknek és gyermekeknek gyűjtenek a bálozók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.