2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Szolnok

Megmozdult világ

Kedvező fogadtatásra talált Bajnai Zsolt szolnoki történeteket elmesélő könyve. A Megmozdult világ című novelláskötet történetei egytől egyig szolnoki épületek, emberek sorsáról mesélnek. Bár a cselekmények és a szereplők jó része kitalált, felismerhető bennük a kor és a város lenyomata – mondta a könyv szerzője.

A szerző és könyve Forrás: Lokál

A szerző és könyve
Forrás: Lokál

– Az elmúlt két és fél évben megjelent novellákról úgy gondoltam, hogy összeállnak egy egésszé. Ezek önálló novellák, de valahogyan mindegyik kapcsolódik Szolnokhoz. Vagy egy megtörtént eseményhez, vagy egy házhoz, vagy egy személyhez. De a valósághoz természetesen semmi közük sincs, kitaláltak.


Például az én kedvencem az Eötvös téri víztoronyhoz kapcsolódó történet, amelyben én kitaláltam, hogy miért ne lakhatna benne egy szellem. Aztán később kezdett el terjedni a Facebookon egy történet, hogy a víztoronyban egy szellem lakik. Majd kiderült, hogy az én történetemet kezdik továbbadni valóságként.

Nekem hiányoznak Szolnokról a mesék, történetek, pedig egy csomó jó dolog van. Ilyen például az utolsó ló története, amely az utolsó konflisosról szól. Aki egyébként valóban létezett, bár ez a történet nem esett meg vele – tette hozzá Bajnai Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.