2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Szolnok

Megmozdult világ

Kedvező fogadtatásra talált Bajnai Zsolt szolnoki történeteket elmesélő könyve. A Megmozdult világ című novelláskötet történetei egytől egyig szolnoki épületek, emberek sorsáról mesélnek. Bár a cselekmények és a szereplők jó része kitalált, felismerhető bennük a kor és a város lenyomata – mondta a könyv szerzője.

A szerző és könyve Forrás: Lokál

A szerző és könyve
Forrás: Lokál

– Az elmúlt két és fél évben megjelent novellákról úgy gondoltam, hogy összeállnak egy egésszé. Ezek önálló novellák, de valahogyan mindegyik kapcsolódik Szolnokhoz. Vagy egy megtörtént eseményhez, vagy egy házhoz, vagy egy személyhez. De a valósághoz természetesen semmi közük sincs, kitaláltak.


Például az én kedvencem az Eötvös téri víztoronyhoz kapcsolódó történet, amelyben én kitaláltam, hogy miért ne lakhatna benne egy szellem. Aztán később kezdett el terjedni a Facebookon egy történet, hogy a víztoronyban egy szellem lakik. Majd kiderült, hogy az én történetemet kezdik továbbadni valóságként.

Nekem hiányoznak Szolnokról a mesék, történetek, pedig egy csomó jó dolog van. Ilyen például az utolsó ló története, amely az utolsó konflisosról szól. Aki egyébként valóban létezett, bár ez a történet nem esett meg vele – tette hozzá Bajnai Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.