2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Szolnok

Megmozdult világ

Kedvező fogadtatásra talált Bajnai Zsolt szolnoki történeteket elmesélő könyve. A Megmozdult világ című novelláskötet történetei egytől egyig szolnoki épületek, emberek sorsáról mesélnek. Bár a cselekmények és a szereplők jó része kitalált, felismerhető bennük a kor és a város lenyomata – mondta a könyv szerzője.

A szerző és könyve Forrás: Lokál

A szerző és könyve
Forrás: Lokál

– Az elmúlt két és fél évben megjelent novellákról úgy gondoltam, hogy összeállnak egy egésszé. Ezek önálló novellák, de valahogyan mindegyik kapcsolódik Szolnokhoz. Vagy egy megtörtént eseményhez, vagy egy házhoz, vagy egy személyhez. De a valósághoz természetesen semmi közük sincs, kitaláltak.


Például az én kedvencem az Eötvös téri víztoronyhoz kapcsolódó történet, amelyben én kitaláltam, hogy miért ne lakhatna benne egy szellem. Aztán később kezdett el terjedni a Facebookon egy történet, hogy a víztoronyban egy szellem lakik. Majd kiderült, hogy az én történetemet kezdik továbbadni valóságként.

Nekem hiányoznak Szolnokról a mesék, történetek, pedig egy csomó jó dolog van. Ilyen például az utolsó ló története, amely az utolsó konflisosról szól. Aki egyébként valóban létezett, bár ez a történet nem esett meg vele – tette hozzá Bajnai Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.