2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Megtörtént! Ecclestone-t leváltották

Lezárult egy korszak, negyven év elteltével véget ért Bernie Ecclestone “uralkodása” a Formula-1-ben.

Bernie Ecclestone az Auto Motor und Sportnak megerősítette, már nem ő a királykategória ügyvezető igazgatója – írta meg az M4Sport.hu.


„Ma felmentettek. Egyszerűen kirúgtak. Ez hivatalos. Már nem én vezetem a céget. A pozíciómat Chase Carey vette át” – idézi az oldal a 86 esztendős brit üzletembert, aki jó négy évtizede irányította a Forma–1-et.

„Az irodában töltött napjaim mostantól valamivel nyugalmasabbak lesznek. Talán egy nagydíjra el is látogatok majd. Még mindig sok barátom van a Forma–1-ben. És elég pénzem van ahhoz, hogy megengedjek magamnak egy versenyen való részvételt…” – mondta irónikusan Ecclestone.

Arról még nem született döntés, hogy az FIA-n belül betöltött pozícióját megtarthatja-e.

„Kétlem. De erről előbb Jean Todttal kell egyeztetnem” – jeletette ki nem éppen optimistán Bernie Ecclestone.

A hír azonban sokakat nem ért váratlanul, hiszen Bernie Ecclestone státuszá már egy jó ideje gyengült. 2016 szeptemberben jelentették be, hogy az amerikai Liberty Media felvásárolja a Forma–1-et. Ekkor már tudni lehetet, hogy szakemberrel nem sokáig számolnak.

Múlt héten az üzletember már jelezte, az új tulajdonos dönt az ő sorsáról is. Ekkor már sejthető volt, hogy Ecclestone távozik a Forma-1-ből és egy egészen új korszak veszi kezdetét.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Babosék döntősök párosban

  Babosék döntősök párosban

  Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

 • Babos elődöntőt játszhat párosban

  Babos elődöntőt játszhat párosban

  Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

 • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

 • Beteljesült álmok

  Beteljesült álmok

  Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.