2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Egyéb Szombathely

Megvan az idei útfelújítási program

Több évtizede húzódó problémák oldódhatnak meg idén Szombathely útjain: mintegy 280 millió forintból megépül az Árkádia melletti Aranypatak-híd, a hozzá vezető utakkal.

A belváros egyik legforgalmasabb útja, a Brutscher József utca felújításának már az építési engedélye és a kivitelezési tervei is megvannak, a beruházás érinti a járda és a csapadékvíz-elvezetés rendbetételét is. Jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a Zanati úti nagyáruháznál, valamint előkészítés alatt áll a Zanati temetőhöz vezető út megépítése. A tervek szerint járdát és kerékpárutat alakítanak ki a 86 és 87-es elkerülő úton, ez körülbelül 25 millió forintba kerül majd.


SH_utak_hid_CSG-170111-DSC06430

Teljes hosszában megújul a Brutscher József utca Fotó: CSG

A szombathelyi önkormányzat kiemelt feladatként kezeli a városi úthálózat felújítását, ezért tavaly elhatározta, hogy az idén 500 millió, jövőre egymilliárd, 2019-ben pedig 1,5 milliárd forintnyi saját forrást biztosít az útfelújításokra, és ennek figyelembevételével állítja össze a következő évek költségvetését. Ezeken felül az Aranypatak környékén a forgalmi rend felülvizsgálatára hétmillió, a hiányzó tervek elkészítésére pedig 30 millió forintot irányzott elő az önkormányzat az átmeneti gazdálkodás terhére. A konkrét tervekről az elmúlt év utolsó közgyűlésén döntött a városvezetés.

Kapcsolódó Cikkek