2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szombathely

Megvan az idei útfelújítási program

Több évtizede húzódó problémák oldódhatnak meg idén Szombathely útjain: mintegy 280 millió forintból megépül az Árkádia melletti Aranypatak-híd, a hozzá vezető utakkal.

A belváros egyik legforgalmasabb útja, a Brutscher József utca felújításának már az építési engedélye és a kivitelezési tervei is megvannak, a beruházás érinti a járda és a csapadékvíz-elvezetés rendbetételét is. Jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a Zanati úti nagyáruháznál, valamint előkészítés alatt áll a Zanati temetőhöz vezető út megépítése. A tervek szerint járdát és kerékpárutat alakítanak ki a 86 és 87-es elkerülő úton, ez körülbelül 25 millió forintba kerül majd.


SH_utak_hid_CSG-170111-DSC06430

Teljes hosszában megújul a Brutscher József utca Fotó: CSG

A szombathelyi önkormányzat kiemelt feladatként kezeli a városi úthálózat felújítását, ezért tavaly elhatározta, hogy az idén 500 millió, jövőre egymilliárd, 2019-ben pedig 1,5 milliárd forintnyi saját forrást biztosít az útfelújításokra, és ennek figyelembevételével állítja össze a következő évek költségvetését. Ezeken felül az Aranypatak környékén a forgalmi rend felülvizsgálatára hétmillió, a hiányzó tervek elkészítésére pedig 30 millió forintot irányzott elő az önkormányzat az átmeneti gazdálkodás terhére. A konkrét tervekről az elmúlt év utolsó közgyűlésén döntött a városvezetés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.