EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,47 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Tatabánya

Meleget ad a főtéri karácsonyfa

Szép utat járt be az a hatalmas fenyőfa, ami egy tatabányai családi ház udvaráról először az Árpád térre, majd Síkvölgyre, egy rászoruló családhoz került. A város karácsonyfáját, mint mindig, idén is egy felajánlásnak köszönhettük.

– A karácsonyfát azért vágták ki november végén, mert egy alsógallai család felajánlotta. Most is egy olyan fát kaptunk, ami már veszélyeztette a ház épségét, ezért így is, úgy is kivágták volna. Január elejéig a fa az adventi vásárt díszítette, aztán pedig felkerestük az Utcai Szociális Segítők Egyesületét, hogy tudnak-e olyan rászoruló családról, amelynek a nagy hidegben segítség lehet a fa – mondta el Szutter Levente, a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda operatív igazgatója.


13_foteri_karacsonyfa_01

Az egyesület munkatársainak nem kellett sokat gondolkodniuk, rögtön tudták, hol van szükség tüzelőre. Egy síkvölgyi házhoz szállították a fát, ahol András és Judit otthonának melegéről fog gondoskodni.

– Hatalmas segítség, pont jókor jött. Nem is számítottunk rá, de ahogy elnézem jó darabig biztosan elég lesz ez a fa. Amikor az egyesülettől felhívtak, el sem akartam hinni, hogy pont hozzánk kerül ez a szép nagy fenyő, az adventi vásár idején mindennap ott álltunk mellette az Árpád téren – mondta Ádám András, miközben segített lepakolni a fát a teherautóról az udvarra.


A hatalmas fenyőfa tehát jó helyre került, Ádám András és párja nagyon örültek, amikor megtudták, hogy bár darabokban, de náluk végzi a karácsonyfa. Az extrém hidegben persze sok más család is örülne egy kis tüzelőnek, ha bárki szeretne segíteni, hívja az USZSE 34/511-028-as diszpécserszolgálatát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.