EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Extra Érd

Melegétel-osztás hidegrekordban

Számos helyen osztottak meleg ételt Érden az adventi időszakban, sőt azt követően is, és a mostanában tapasztalható országos hidegrekord idején.

Az akciók sorát a városi horgászegyesület nyitotta halászlékínálatával december 22-én, utána következett az Összefogás Egyesület december 23-án, majd a Kálvin téri református gyülekezet december 25-én. Január 8-án a Szociális Gondozó Központ várta az étkezni kívánókat az Emma utcában.


– Egy ilyen hétvégén 300-350 adag étel készül, ami 100-150 ezer forint körül van, attól függően, hogy mit főzünk. Most ehhez a hétvégéhez a Kálvin téri református gyülekezettől kaptunk anyagi segítséget, konkrétan Erdélyi Takács lelkésztől és feleségétől – tájékoztatott Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ egységvezetője.

Két merőkanálnyi fér egy edénybe Fotók: B. N.

Két merőkanálnyi fér egy edénybe
Fotók: B. N.

– Tizenöten vagyunk, ide várjuk a rászorulókat, de kimegyünk azokhoz az emberekhez is, akik nehezen jönnének be. Három autóval járjuk a várost.

Paróczainé elmondta, hogy ők már negyedik éve, november végétől március végéig minden vasárnap osztanak ételt az egyházakkal együtt. Általában 160 adagot szállítanak ki családokhoz, körülbelül ugyanannyit osztanak ki az Emma utcában. A Szociális Gondozó Központ finanszírozza az infrastruktúrát, az egyházak pedig adják a támogatást, például a jövő héten az érdligeti református egyház és a baptista közösség adja össze a pénzt, ők pedig az infrastruktúrát, tányérokat biztosítják.

Legközelebb január 21-én az Összefogás Egyesületnél, 22-én pedig a telephelyen várják a rászorulókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.