2019. december 14., szombat
Szilárda

Sport

Mert hokizni jó!

Gyerekek lepték el a Városligeti Műjégpályát, ami ebben az időben nem meglepetés. Az már inkább, hogy ezek a gyerekek most a Magyar Hoki Napja alkalmából mutatták meg tudásukat. Ám ez csak az első lépése volt annak a különleges programsorozatnak, mellyel a 90 éves fennállását ünnepli a Magyar Jégkorong Szövetség.

A Magyar Jégkorong Szövetség tavaly hagyományteremtő szándékkal először rendezte meg a Magyar Hoki Napját a Városligetben. Az elmúlt évben pár órás időtartamban, idén azonban már csaknem egész napos programmal várták az érdeklődőket, sőt, ezúttal a klubok mellett az amatőr érdeklődők felé is nyitott a szövetség. A kezdőknek korcsolya- és hokioktatást is biztosítottak a szövetség edzői, de a szervezők ügyességi játékokkal, bluebox fotózással is készültek.


Városligeti Műjégpálya, a Magyar Hoki Napja (Fotó: Máté Krisztián)

Egész nap csúszott a korong a Műjégpályán (Fotó: Máté Krisztián)

A szövetség jubileumi programsorozata azonban most indul csak be igazán, hiszen január 28-án például a Jégpalota várja az érdeklődőket a Téli Sportágválasztóval. Amint azt a jégkorongszövetségtől lapunk megtudta, a jubileumi évben is a magyar válogatott kap kiemelt szerepet. No és persze az, hogy a szurkolók minél jobb meccseket láthassanak a közeljövőben. Épp ezért a világbajnokságra készülő nemzeti csapatunk hazai barátságos mérkőzésekkel hangol, a jubileumi év alkalmából pedig olyan illusztris vendégek látogatnak Budapestre, mint a kétszeres olimpiai és kilencszeres világbajnok Svédország, vagy a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnoki címmel büszkélkedő Finnország.
Áprilisban aztán jöhet a világbajnokság, reményeink szerint újabb nagy sikerrel!

Kapcsolódó Cikkek