EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Győr

Miénk az ország legnépszerűbb lakótelepe!

Egy internetes oldal ötlete volt, hogy mérkőzzenek meg a hazai lakótelepek és a lakók voksai döntsék el, vajon hol a legjobb élni Magyarországon. Nos, büszkén jelentjük: Adyváros toronymagasan nyert és mutatta meg mindenkinek, hogy a győriek szeretik otthonukat!

Természetesen egy lakó nevezte be az internetes viadalba a városrészt, mégpedig az alábbi szöveggel: „Az ország kedvenc lakótelepe Győr Adyvárosa! Az adyvárosi, más néven adycitys arcok a legjobbak, és miért? Mert ez a legjobb lakótelep nemcsak az országban, de a világon is!”


Majdnem igaza is lett a nevezőnek, mert bár a világhódítás még nem sikerült,  2631 vokssal simán győzött a győri lakótelep. A második helyre 1800 szavazattal Miskolc és az Avas került fel, a bronzérmet pedig Salgótarján vitte el a Beszterce lakóteleppel és 1557 szavazattal. Egyébként megyénkből a soproni Jerevánt is nevezték, ők a szintén előkelő negyedik helyen zárták a versenyt, 1336 kattintással.

A Kuopio park szökőkútja kedvelt találkozási pont Fotó: Marcali Gábor, archív

A Kuopio park szökőkútja kedvelt találkozási pont
Fotó: Marcali Gábor, archív

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője érthető módon örömmel fogadta már a nevezés tényét is, a győzelem pedig őt is megerősítette: jó úton haladnak a tervek megvalósításával. Beszélgetésünkkor kitért a tópartra, amely az utóbbi években igencsak komoly átalakuláson ment keresztül, és napjainkra már a városrész egyik legszebb területe: a gondozott parttal, a különleges úszó szoborral, a szinte jelképnek számító fekete hattyúkkal, a várjátszótérrel és a Tópartyval, amelyet az első alkalomtól kezdve nagy sikerrel és sztárokkal rendeznek meg. A képviselő említette még a Kuopio park rendezését, a Barátság Sportpark korszerűsítését és a Győr Bike rendszerét is.


Ingyenes mozgási lehetőség a panelek tövében, a Barátság Sportparkban Fotó: O.Jakócs Péter, archív

Ingyenes mozgási lehetőség a panelek tövében, a Barátság Sportparkban
Fotó: O.Jakócs Péter

– Örültem, hogy Adyváros nyert, igaz, a győzelem számomra nem is volt kérdéses. Aki itt él, láthatja, hogy napi szinten fejlődik a városrész, próbálják a lakosok igényeit kielégíteni – kezdte Gőgős Balázs, aki születése óta itt él. – Jó itt élni, dolgozni, mindenki megtalálhatja a számára legjobb kikapcsolódási lehetőséget. Bár a lakótelep kicsit kinőtte magát, ami a parkolóhelyek számát illeti, ám erre talán megoldást nyújthat a parkoló, ha majd elkészül – zárta a fiatalember.

Különleges és korszerű világítás kapott a várjátszótér Fotó: Marcali Gábor, archív

Különleges és korszerű világítás kapott a várjátszótér
Fotó: Marcali Gábor, archív

– Csak pár éve élek itt, de megszerettem – mesélte Tóth Lajosné. – Minden itt van a közelben, jó, hogy van több hentes is, mert nem szeretem a szupermarketek kínálatát. Kedvesek az eladók, a patikusok, a postások. Szépek az utcák, a tópart. Örülök, hogy itt lakom. Köszönjük mindenkinek, aki ápolja és gondozza a lakótelepet – zárta az idős asszony.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.