EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,32 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Extra

Mindenki beleolvashat Hamilton szerelmes leveleibe

Árverésre bocsátják New Yorkban az alapító atyák közé tartozó Alexander Hamilton leveleit, akinek az életéről készült musical hatalmas sikerrel fut a Broadwayn.

Alexander Hamilton amerikai államférfi, az alapító atyák egyike, az Egyesült Államok első pénzügyminisztere több tucatnyi kézzel írott levelét a Sotheby’s aukciósházban kínálják eladásra január 18-án New Yorkban.


Az előzetes becslések szerint a dokumentumok 1,4-2 millió dollár (412-590 millió forint) közötti áron találhatnak vásárlóra, ám a Sotheby’s arra is számít, hogy a sikeres musical miatt élénkebb lesz az érdeklődés a levelek iránt, ami feltornászhatja az árat.

Az árverés legértékesebb tétele Hamilton híres Pacificus esszéinek egyike, amelyben az ország semlegességével foglakozik, amit George Washington deklarált a Franciaország és Nagy-Britannia közötti konfliktussal kapcsolatban. Az árverésen 300-500 ezer dollár (88-147 millió forint) folyhat be az írásért.

A levelek Hamilton személyes életébe is betekintést engednek: szerelméről és politikai pályafutásáról éppúgy szó esik bennük, mint a kertészkedésről vagy a háborúról.

A dokumentumokat Hamilton örökösei bocsátják árverésre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

  Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

  Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több mint 88 millió forint, melynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótkékonysági célra ajánotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdárgábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el.

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.