EUR: 329,47 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Belföld

Mintegy 1200 fogyasztónál nincs áram Szabolcs megyében

Szünetel az áramszolgáltatás három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Tiszaszentmártonon, Eperjeskén és Zsurkon – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta, a kimaradás mintegy ezerkétszáz fogyasztói helyet érint, a szolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán.


Hozzátette, az igazgatóság munkatársai felmérik és ha kell intézkednek, hogy hol szükséges esetlegesen melegedőhelyeket megnyitni.

A megyében szombatra virradó éjjel előbb havas eső, majd hajnaltól mintegy 10-15 centiméter hó esett. Az utak letaposott hótól síkosak, latyakosak, a közlekedés lelassult a főbb útvonalakon és Nyíregyházán is – tapasztalta az MTI tudósítója.

Borsodban is áramszünet okoz gondot

Mintegy 1200 fogyasztónál nincs áram Miskolcon és Mezőcsáti járás két falvában, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán – közölte az Észak-magyarországi Áramszolgáltatási (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja szombaton az MTI-vel.

Irlanda Boglárka elmondta, a meghibásodásokat a hó miatt leszakadó vezetékek okozzák.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a miskolci közlekedésben is gondot okoz a nagy mennyiségű hő: nem jár 2-es villamos, a buszok 15-20 perces késéssel közlekednek.

Kapcsolódó Cikkek