2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Hódmezővásárhely

Modern nosztalgia St. Martinnal

St. Martin előadóművész ismét Hódmezővásárhelyen adott koncertet. A vásárhelyi származású művész fellépésének különleges apropóját az adta, hogy nemrégiben megjelent új, Modern nosztalgia című lemeze, amely már a 23. a sorban.

A címben megjelenő ellentét játék a szavakkal, valamint tükrözi a zenei anyag mivoltát is, hiszen a harmonikus kontraszt velejárója az új hanghordozónak.


Egy-egy koncert alkalmával – így történt ez szerda este is – a közönség tagjai nemcsak zenei élményben részesülhetnek, hanem akár beszélgethetnek is ikonjukkal.

Egy-egy koncert alkalmával – így történt ez szerda este is – a közönség tagjai nemcsak zenei élményben részesülhetnek, hanem akár beszélgethetnek is ikonjukkal.

Elemzés és aktualizálás a lemez – vallja St. Martin, aki a Református Ótemplom közönségével (csordulásig megtöltötték a templomot) ismertette meg új dalait, nem megfeledkezve a legnagyobb slágerekről sem, amelyeket a nagyérdemű olykor szó szerint kikövetel. Egy különleges momentuma a lemeznek, hogy az egyik zeneszámot Budai László festőművésszel, zeneszerzővel közösen alkották meg.

HO_stmartin_koncert_lemezbemutató2

St. Martin nyitott, barátságos személyisége mindenkit magával ragad.

A szintén hódmezővásárhelyi festő régi kapcsolatot ápol St. Martinnal: egy zeneiskolába jártak. Mára az ismeretség barátsággá mélyült, és ezt egy közös produkció létrehozásával tették igazán gyümölcsözővé. Az új dalt Budai László szerezte, ő írta a szövegét, a szaxofonművész pedig saját maga énekelte fel a lemezre.

HO_stmartin_koncert_lemezbemutató3

A vásárhelyi koncertek – ahogy a művész nyilatkozott – mindig különleges eseménynek számítanak St. Martin életében. Erre a mostanira is bizonnyal nosztalgiával fog gondolni az idő távlatából.

Kapcsolódó Cikkek