EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Miskolc

Most már biztos, hogy nem lesz rabkórház

Kriza Ákos levélben kérte Orbán Viktort, hogy ne létesítsenek rabkórházat Miskolcon. A múlt heti kormányülésen a miniszterelnök és a kormány eleget tett a kérésnek, így nem lesz börtönkórház a borsodi megyeszékhelyen.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy egy kormányzati döntés értelmében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház volt szülészet-nőgyógyászati épületében alakítanának ki egy egészségügyi központot rabok számára. A helyi ellenzék azonnal akcióba lendült, és azzal ijesztgették a miskolciakat, hogy amennyiben megvalósul a kormány terve, összeomlik a megyei kórház ellátórendszere.


Nem lesz rabkórház Miskolcon - fotó: Lokál

Nem lesz rabkórház Miskolcon

A rosszhiszemű hangulatkeltésnek végül Kriza Ákos Orbán Viktornak címzett levele vetett végett, amelyben a polgármester azt kérte a miniszterelnöktől, hogy a kormány ne hozza létre Miskolcon az egyébként munkahelyteremtő börtönkórházat.

"Miskolcon nem fog börtönkórház működni" - mondta Lázár János, a szokásos heti sajtótájékoztatóján - fotó: MTI

“Miskolcon nem fog börtönkórház működni” – mondta Lázár János, a szokásos heti sajtótájékoztatóján – fotó: MTI

A városvezető kérése meghallgatásra talált. A múlt heti kormányinfón Lázár János bejelentette: a kormányülésen a miniszterelnök és a kormány tudomásul vette a polgármester kérését, így Miskolcon nem működik majd ilyen létesítmény.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.