2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Nádasdy grófnő játszotta Mrs. Higginst!

A közel 60 évnyi emigrációból való hazatérése óta Budán és Veszprémben élő Nádasdy Borbála grófnő egy estére hazai színpadon is debütált.

A Veszprémi Petőfi Színház My Fair Lady előadásában Oberfrank Pál mamájaként Mrs. Higgins szerepében láthattuk. Az előadást a grófnő budai barátai is megnézték, köztük Gráf Zsuzsanna, a Városmajori Gimnázium Angelica Leánykar alapítója, vezető karnagya.


Nádasdy Borbála hazája kényszerű elhagyása után 1957-ben színésznőként kezdte pályáját Bécsben Max Reinhardt színiiskolájában, és számos színpadi és filmszerepet tudhat maga mögött. A színház szerette volna, ha a grófnő hazatérése után itthon is megörvendezteti a közönséget színpadi játékával, a személyiségéből ma is sugárzó ifjúi derűvel. Az előadás remekül sikerült, a közönség nagy szeretettel fogadta a színpadra visszatérő grófnőt.

– Nagy öröm ez számomra is! Már a felkérés is megtisztelő, egészséges lámpalázzal készültem, és végtelenül boldog voltam a színpadon a kiváló magyar színészek társaságában. Hálás vagyok érte! A helyi közönség szeretete mellett az is nagyon jólesett, hogy egész messziről, Budáról is eljöttek megnézni a barátaim.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.