EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Érd

Nagy küzdelmek, izgalmas mérkőzések

Zsúfolt, programokkal teli éven vannak túl az érdi kézilabdázó hölgyek, és ez az esztendő sem tűnik pihentetőnek. Igaz, decemberben volt a csapat életében olyan esemény is, amely nem járt különösebb izgalommal vagy erőfeszítéssel, de hát azért is meg kellett dolgozni.

Meghitt ünnepség várta az együttes képviselőit még decemberben Budapesten, a Megyeháza dísztermében, ugyanis az érdieket választotta 2016 legjobb Pest megyei csapatának a megyei önkormányzat. Tekauer Norbert szakosztályelnök vette át a serleget, amelyet a csapat tagjai évi teljesítményük alapján teljes mértékben kiérdemeltek.


A nemrég lezajlott Európa-bajnokságon három érdi magyar játékos szerepelt a nemzeti válogatottban: Janurik Kinga, Klivinyi Kinga, és Kisfaludy Anett

A nemrég lezajlott Európa-bajnokságon három érdi magyar játékos szerepelt a nemzeti válogatottban: Janurik Kinga, Klivinyi Kinga, és Kisfaludy Anett

A nemrég lezajlott Európa-bajnokságon nem csak a három érdi magyar játékos szerepelt kiválóan a nemzeti csapatban – az ugyancsak Érden játszó Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez is igen jó teljesítményt nyújtott a szerb, illetve a spanyol válogatottban.

1.2016. legjobb Pest megyei csapatának a megyei önkormányzat az érdieket választotta - Tekauer Norbert szakosztályelnök vette át a serleget Fotók: erdhandball.hu

2016. legjobb Pest megyei csapatának a megyei önkormányzat az érdieket választotta ,Tekauer Norbert szakosztályelnök vette át a serleget
Fotók: erdhandball.hu

Az előző év utolsó mérkőzését az Érd a Győr ellen játszotta, mégpedig a bajnok csapat otthonában. A meccs nem kezdődött rosszul, átlövéses gólokkal, elfutásokkal, sőt büntető kivédésével, így a félidő közepén 11-11 állt az eredményjelző táblán. Később azonban magához tért a Győri Audi ETO KC, olyannyira, hogy a félidő végére már öt góllal, 16-11-re elhúzott. A második félidőben aztán hengerelt a bajnok csapat, és bár a mérkőzés hajrájában az érdiek legtöbb gólt szerző játékosa, Mariama Signaté kétszer volt eredményes, végül így is 35-20 lett az eredmény.


A Győr elleni mérkőzésen az érdi csapat legtöbb gólt szerző játékosa Mariama Signaté volt

A Győr elleni mérkőzésen az érdi csapat legtöbb gólt szerző játékosa Mariama Signaté volt

A meccs után az érdi szakvezetés legfeljebb két pozitívumot nyugtázhatott: egyrészt a világ egyik legjobb együttese ellen készülhetett az idei esztendő csatáira, másfelől pedig a most kezdődő „nagy menetelés” előtt – bajnokság, kupameccsek, nemzetközi találkozók egymás után – egyetlen sérültje sincs a csapatnak.

Január negyedikén a PC Trade Szeged KKSE következett, kupameccsen. Az Érd Katarina Krpezs-Slezák és Kisfaludy Anett két-két lerohanásgóljával indított, és a tizenhetedik percig a tizenkét lőtt mellett csak két gólt kapott.

A 43. percben debütált új csapatában az Érd nemrég érkezett horvát kapusa, Zeljana Stojak, mégpedig kiválóan: beállása után zsinórban hat védést mutatott be. A hajrában Klivinyi Kinga négy perc alatt háromszor volt eredményes, míg a 14-33-as végeredményt Fekete Bozsana állította be. Ezzel a csapat túljutott a Magyar Kupa 4. fordulóján.   

A kupameccsen a 14:33-as végeredményt Fekete Bozsana állította be

A kupameccsen a 14:33-as végeredményt Fekete Bozsana állította be

Nemzetközi mérkőzésen idehaza legközelebb január 15-én, vasárnap az Érd Arénában láthatja a közönség az érdi lányokat – ekkor kerül sor az EHF-kupa 2. fordulójának mérkőzésére, az Érd–SG BBM Bietigheim találkozóra. Az ellenfél nem akármilyen gárda: a német együttes hazájának élcsapata, vezet a bajnokságban, a játékosok között pedig négy holland, két dán és négy német válogatott található.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.