EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,32 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Nagy siker a honosítási eljárás

Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzuli megbízatása január 31-én jár le. Az M1 Ma reggel című műsorában emlékeztetett rá: kinevezése előtt, 2010-ben az Orbán-kormány új fejezetet nyitott a nemzetpolitikában.

– Az egyik legjelentősebb lépés az volt, hogy 2011. január 1-jével bevezették a honosítási eljárást, aminek lehetőségével azóta több százezer honfitársunk élt – mondta Zsigmond. A leköszönő főkonzul az egyik legfelemelőbb pillanatnak nevezte, amikor a több száz szentegyházi huszár egyenruhában, családtagjaik kíséretében ünnepélyesen letette az állampolgári esküt.


Kiemelte, hogy több olyan pillanat is volt, amikor a román állami szervek „bántották” a magyar vagy a székely szimbólumokat. Örvendetesnek nevezte, hogy a 2016. decemberi romániai választásokra létrejött egy magyar összefogás. Arról is szólt, hogy bár nem sikerült konzulátust nyitni Marosvásárhelyen, ez a magyar kormánynak továbbra is célja maradt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.

  • EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    Átlátható működési modellt,  kristálytiszta,  kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat  teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.