2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Pécs

Nagyban nyomják az ipart

Ebben az évben több mint 850 millió forintot fordítanak az ipar fejlesztésére a városban.

Pécs-Keleten összesen három helyen építkeznek majd 2017-ben. A legnagyobb volumenű beruházás egy 2000 négyzetméteres csarnok és az infrastruktúrája kialakítása lesz. Ez azt jelenti, hogy a város biztosítja a feltételeket, így az ide érkező vállalatnak már csak be kell költöznie. Az új, 6 méter magas csarnokban akár két cég is elfér, a telket pedig ellátják a termeléshez szükséges közművekkel. Erre a város pályázati forrásból 600 millió forintot költ. A másik két iparfejlesztés szintén városi tulajdonban lévő telkek rendezésére irányul, közutat építenek és hosszabbítanak, valamint rendezetté teszik a terepet az új befektetők számára. Erre további 250 millió forintot nyert el a város.


Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők bevonzását. Ezek a fejlesztések pedig mind ezt a cél szolgálják. A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, melynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát, többek között a Harman, az Amalgam, az IT Services és a BAT, melyek világmárkának számítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.