2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Aktuális

NASA: Azonosítatlan objektum tart a Föld felé!

A szakemberek úgy számolnak, hogy nagyjából jövő hónapban lesz közel bolygónkhoz a különös objektum, amit még 2016. november 27-én az amerikai űrügynökség aszteroida- és üstökösvadász projektje, a NEOWISE szúrta ki. A NASA kutatóinak fogalma sincs, hogy mi is tart felénk, egyelőre csak találgatni tudnak.

Egy körülbelül 1 kilométeres objektumról van szó, ami előreláthatóan február 25-én közelíti meg a Földet nagyjából 51 millió kilométeres távolságra. Így becsapódástól nem kell tartani, azonban a furcsa utazó komoly fejtörést okoz a NASA szakembereinek.


A 2016 WF9 akár egy aszteroida, vagy egy üstökös is lehet. A titokzatos objektum sötét, nem veri vissza a fényt, ami arra enged következtetni, hogy egy üstökösről van szó, de nem húz magával porból és gázból álló csóvát. Szóval lehet, hogy mégis aszteroida, de az sem kizárt, hogy egy idegen űrhajó közelít felénk. Utóbbi természetesen inkább a lehetetlen kategóriába tartozik, azonban így, hogy még a szakemberek sem tudják beazonosítani, tényleg bármi lehet – írja az iflscience.com.  Az egyik legvalószínűbb feltételezés az, hogy a 2016 WF9 valaha egy üstökös lehetett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

    Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

    A várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson.

  • Orbán Viktor: Sikert értünk el

    Orbán Viktor: Sikert értünk el

    Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodásra jutottak annak érdekében, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben.