2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Veszprém

Negyvenéves a Telekom Veszprém

A farkasordító hideg ellenére több százan látogattak ki a Veszprém Aréna előtti térre január 9-én este, hogy köszöntsék a negyvenedik születésnapját ünneplő veszprémi kézilabdaklubot.

Veszprémi Építők Sport Egyesület néven negyven évvel ezelőtt alapították a legsikeresebb magyar kézilabdaklubot. A jubileum apropójából a Telekom Veszprém múlt héten a Veszprém Arénához invitálta hűséges szimpatizánsait, akik az előzetes felhívásnak eleget téve piros és fehér színű mécsesekkel érkeztek az ünnepségre.


A drukkerek – Gyurákovics István vezérszurkoló irányításával – élőképet alkotva kirajzolták a 40-es számot, majd elénekelték a Himnuszt és az együttes indulóját.

Telekom Veszprém 40 éves

A hideg ellenére sok szurkoló érkezett az Arénához (fotó: Tál Dominik)

A megemlékezésen részt vett Kálomista Gábor vezérigazgató, Eklemovics Nikola sportigazgató, Ivo Díaz és Tombor Csaba edzők, valamint a korábbi játékosok közül Éles József, Csoknyai István, Pásztor István, Pardi Károly, Igor Zubjuk és Végh József.

A jelenlegi keret tagjai közül Dragan Gajic és Cristian Ugalde is kilátogatott az eseményre. Az egyesület magyar válogatott kézilabdázói azért nem lehettek jelen, mert a nemzeti együttessel készülnek a franciaországi világbajnokságra. Javier Sabaté együttese pénteken az Eb-címvédő németek ellen kezdi a tornát.

A résztvevők mécseseiket végül Marian Cozma szobránál helyezték el, így tisztelegve a 2009-ben meggyilkolt sportoló emléke előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.