2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Gyásznap az áldozatok emlékére

Az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az ország lobogóját hétfőn reggel 8 órakor Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében ünnepélyes keretek között felvonják a Kossuth téren, majd az európai lobogóval együtt félárbócra eresztik. A meghatározott középületeken fekete zászlót kell kifüggeszteni, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pedig arra kérte az iskolákat: a hétfői nap kezdődjön azzal, hogy a tanárok megpróbálják megbeszélni a diákokkal a történteket, és tanóra vagy külön diákrendezvény keretében tartsanak megemlékezést az áldozatokról.


Az emléknapot megelőző szombaton kegyeleti okokból  elmaradt A Dal 2. elődöntője, hétfőn pedig egyes állami rendezvényeket is lemondanak. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója úgy döntött, a tragédiára tekintettel hétfőn nem lesznek előadások a színházban, a Rádió 1-nél pedig azt a döntést hozták, hogy elmarad Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani műsora, a Reggeli Show.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.