2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Obama megkegyelmezett a Wiki-szivárogtatónak

További 28 év helyett már csak néhány hónapot kell börtönben töltenie Chelsea Manningnek, aki több mint 700 ezer oldalnyi titkosított információt szivárogtatott ki 2010-ben a Wikileaksnek.

Leköszönése előtt Obama rajta kívül 209 elítéltnek enyhítette a büntetését, 64-en pedig kegyelmet kaptak, köztük James Cartwright tábornok, aki az iráni atomprogrammal összefüggő FBI-nyomozás anyagából adott ki információkat a sajtónak. Chelsea (akkor még Bradley) Manning az egyik iraki hírszerzési egységnél  szolgált 2010-ben, dokumentumokat lopott, amelyeket a Wikileaks hozott végül nyilvánosságra. 2013 augusztusában 35 évet kapott, röviddel később bejelentette: Chelsea-re változtatja nevét, hormonterápiába kezd, hogy nőként élhessen. Manning még 2013-ban, egy héttel azt követően kért elnöki kegyelmet Obamától, hogy kiderült, mekkora büntetést kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.