EUR: 329,72 Ft
CHF: 299,31 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Obama megkegyelmezett a Wiki-szivárogtatónak

További 28 év helyett már csak néhány hónapot kell börtönben töltenie Chelsea Manningnek, aki több mint 700 ezer oldalnyi titkosított információt szivárogtatott ki 2010-ben a Wikileaksnek.

Leköszönése előtt Obama rajta kívül 209 elítéltnek enyhítette a büntetését, 64-en pedig kegyelmet kaptak, köztük James Cartwright tábornok, aki az iráni atomprogrammal összefüggő FBI-nyomozás anyagából adott ki információkat a sajtónak. Chelsea (akkor még Bradley) Manning az egyik iraki hírszerzési egységnél  szolgált 2010-ben, dokumentumokat lopott, amelyeket a Wikileaks hozott végül nyilvánosságra. 2013 augusztusában 35 évet kapott, röviddel később bejelentette: Chelsea-re változtatja nevét, hormonterápiába kezd, hogy nőként élhessen. Manning még 2013-ban, egy héttel azt követően kért elnöki kegyelmet Obamától, hogy kiderült, mekkora büntetést kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.