EUR: 307,92 Ft
CHF: 266,53 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Sport

Olimpia 2024: ha Párizs nem nyer, akkor soha többé nem pályázik

Tony Estanguet, a párizsi pályázati bizottság társelnöke úgy véli: ha a francia főváros nem nyeri el a 2024-es olimpia rendezési jogát, akkor nem jelentkezik többet.

“Hatodszor száll versenybe Párizs a játékokért. Ha nem nyerünk, nem lesz több pályázat. Azt hiszem, ez az utolsó alkalom” – szögezte le a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva a háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös vb-győztes francia szlalomkenus.

A versenyzéstől 2012 őszén visszavonult sportember, aki tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), ezzel együtt úgy véli, Párizsnak most jobbak az esélyei, mint valaha, mert “tanult a korábbi hibáiból”. Különösen abból a két pályázatból, amelyet esélyesként elvesztett Pekinggel és Londonnal szemben.

Estanguet úgy véli, kandidálásuk sokkal inkább a sportolók támogatására épül, mintsem a politikusokéra, és követi a NOB gazdaságos, racionális, kezelhető rendezésre vonatkozó iránymutatását.

Mint egykori versenyző, nem hisz az esélylatolgatásokban, és biztos benne, hogy “a verseny Budapesttel, de még inkább Los Angelesszel” nyitott, s csak a célegyenesben dől majd el.

Párizs 1900-ban és 1924-ben rendezett nyári olimpiát.

A mostani három jelentkező legközelebbi fontos feladata a pályázati dokumentáció harmadik részének a benyújtása, melynek határideje február 3-a. A NOB a helyszínről szeptember 13-án, a limai kongresszusán dönt.

Kapcsolódó Cikkek