2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Eger

Öröm a zöldeknek: nem lesz Eger Rallye!

Az autósport az egyik legmegosztóbb sportág hazánkban, de viszonylag elmaradott körülmények is jellemzik, ami a lefektetett szabályokat és azok betartását, betartatását illeti – főként a nem fix pályás versenyek tekintetében.

Tehát nem egy Hungaroringen rendezett Swift Cupról van szó, hanem az erdeinket, természeti és tájvédelmi körzeteinket, nemzeti parkjainkat hangzavarral és káros anyagokkal szennyező, pöfékelő benzintemetők futamáról. Pedig szeretik Egerben is a szezonnyitó ralit, ám úgy tűnik, idén – ugyan sajnos nem környezetvédelmi megfontolásból, de – elmarad az Eger Rallye.


Lakatos Róbert, a szervező cég vezetője azt mondja, a témáról nyilván különbözik az ő és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) véleménye, de Lakatos Róbert úgy látja, az MNASZ csak kivonna a rendezvényből (anyagiakat), nem hozzátenne, így forrás hiányában nincs lehetőség az esemény megrendezésére. A szövetség közleményben reagált, amelyben a tárgyalások folytonosságáról írtak, valamint arról, hogy a végleges idei versenynaptárat január 31-ig hirdetik ki.

A tavalyi győztes autó

A tavalyi győztes autó a Herczig-Bacigai párosé

Lehet ijedség a hazai ralival foglalkozók körében, hiszen nem csupán a szervezetlenség és a pénz legális hajhászása árnyékolja be a sportágat, de többmilliárdos adócsalásra is fény derült tavaly, amikor két szekszárdi férfi autóversenyzés mellett reklámügynöki tevékenységre alapított cégeket. Évente több száz vállalkozással kötöttek szponzori szerződést, reklámfelületként pedig a túrafutamokra nevezett versenyautók szolgáltak. A cégek nevével és logóival felmatricázott autókról készült versenyfotókkal látszólag igazolták a teljesítést, sőt a szponzorok számlát és teljesítési igazolást is kaptak az átutalt évi többmilliárdos szponzori díjról.


Heves megyei vállalkozás is található az adócsaló szponzorok között

Heves megyei vállalkozás is található az adócsaló szponzorok között

A szponzorok – akik között egyébként Heves megyei vállalkozás is található – a fiktív számlákat költségként elszámolták, azaz adóbevallásaikban levonható tételként szerepeltették. Ennek következményeként három nap alatt országszerte 227 helyszínen 270 pénzügyi nyomozó végzett házkutatásokat, lefoglalásokat. A két irányítót a Merkúr Bevetési Egység kommandósai fogták el. Összességében 3,2 milliárd forintos csalásról van szó, a két úriember húsz év börtönt is kaphat fejenként.

Ezek után nem csoda, hogy idén sem önkormányzati, sem szponzori szinten nem kívánnak foglalkozni Egerben, Heves megyében a ralival, inkább a nyitófutamot áthelyezték Miskolcra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.