2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Extra

Oscarra jelölték Deák Kristóf Mindenki című filmjét – Videó!

Újabb magyar filmes sikernek örülhetünk,ugyanis ma délután jelentették be, hogy Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki ( az angol címe: Sing) című alkotását. A 25 perces rövidfilmet már csak egyetlen lépés választja el attól, hogy egy újabb filmes kategóriában arassanak a magyarok sikert az Oscar-díj történtében.

-A külföldi vetítéseken jól fogadták, hogy a filmnek pozitív a végkicsengése, hogy nagyon örömteli üzenettel hagy magadra. És valahogy egybevág a mostani korszellemmel, a világpolitikában zajló folyamatokkal. Furcsa ilyet mondani egy gyerekfilmről, de egy csomó embernek a jelen világpolitikai eseményeit, például az oszd meg és uralkodj-elv térhódítását juttatta eszébe a történet” – nyilatkozta a filmről a hvg-nek a film rendezője, Deák Kristóf.


Magyar film eddig 3 alakalommal hozhatta el a világ legrangosabb filmes díját: 1981-ben Szabó István Mephisto és 2016-ban Nemes Jeles László Saul fia című filmjei a legjobb külföldi filmnek járó díjat, illetve 1980-ban Rofusz Ferenc, A légy című filmjét ítélték az év legjobb animációs rövidfilmjének.

Az 1990-es évek Budapestjében játszódó film eddig 7 nemzetközi elismerést tudhat magáénak. Díjazták többek között a Chicago-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a Lanzarote Nemzetközi Filmfesztiválon és az Ázsiai Rövidfilm Fesztiválon is. A film főszereplői Szamosi Zsófia, Hais Dorka, Gáspáralvi Dorka és Garami Mónika.

Kapcsolódó Cikkek