EUR: 329,43 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

Összeomlott a temetésen Klapka György özvegye

Könnyek között búcsúzott Klapka Györgytől özvegye, Mária asszony. Az Aranyembert pénteken kísérték utolsó útjára, cigányprímás zenélt a temetésen. 

IMG_8966Klapka Györgyöt a hideg ellenére sokan kísérték utolsó útjára pénteken a Farkasréti temetőben. Családja kérésére a ravatalozóba nem engedték be a médiát, a búcsúbeszédet azonban kihangosítva mindenki hallhatta. A gyászbeszédben elhangzott, hogy az Aranyember édesapjától művészi, édesanyjától üzleti érzékét örökölte, valamint özvegyével, Máriával való megismerkedésükről, szerelmükről és az együtt töltött több mint húsz évről is hallhattak a gyászolók. Mária a szertartás alatt végig családja ölelő karjaiba kapaszkodva állt, könnyeit törölgetve. Férjét utolsó útjára is némi támogatással tudta csak elkísérni, többen átkarolva segítették a megtört asszony lépteit, aki január 4-én talált rá otthonukban férjére.


– Annyira nyugodt volt! Sokszor beszélgettünk arról, hogy miben hisz. Ő mindig azt mondta, hogy csak a tudásban. Amikor szóba került, hogy vajon van-e túlvilág, azt válaszolta: „Te, ha egyszer visszajövök hozzád, akkor majd megtudom.” Mindent meg tudtunk beszélni, és annyira jó ember volt, mindig őszinte volt mindenkivel. Sokszor megviccelt, rengeteget lehetett vele nevetni – mondta korábban a Lokál Extrának Mária.

Bár azt szerette volna, ha édesanyja mellé temetik, a család ezt nem tudta teljesíteni. Nagy problémát okozott volna az Aranyembert a kívánt sírhelyre szállítani, ezért egy közelebbi parcellában találtak örök nyughelyet neki. Utolsó útján egy cigányprímás hegedűje szólt, épp ahogy azt korábban családjával megbeszélte. Barátai, Koós János és Medveczky Ilona is egy szál fehér rózsával vonultak a menetben.


Klapka György úgy ment el, ahogy mindig is szeretett volna: álmában. – A legszebb halál, ami létezik, ha valaki csak összeesik az utcán vagy elalszik. Ilyenkor nem fáj semmi, nem gondolja az ember, hogy meg fog halni. Én is így szeretnék elmenni, ezt kívánom magamnak is: semmiről ne tudjak, meghalok és kész – mondta néhány héttel halála előtt Klapka György a Lokálnak.

Nem várom a halált, de nem is félek tőle – ha bekopogtat hozzám, elbeszélgetek vele, és egymás markába csapunk, üzletember módjára. Úgy van, ahogy megegyezünk: ha mennem kell, hát megyek! – írta Klapka György életrajzi könyvében.

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek