EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,47 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Oszama bin Laden fia is terrorista lett!

Az amerikai külügyminisztérium felvette csütörtökön a nemzetközi terroristák listájára az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat megölt vezetőjének, Oszama bin Ladennek a fiát, Hamza bin Ladent, amivel automatikusan jogi és pénzügyi szankciók lépnek hatályba az érintett ellen – jelentették be Washingtonban.

A minősítést arra alapozták, hogy 2015 augusztusában az al-Kaida bejelentette, hogy Hamza bin Laden attól kezdve a szervezet tagja lett, és idén júliusban egy hangüzenetben ő is személyesen megfenyegette az Egyesült Államokat és polgárait.

Hamza bin Ladennel együtt felkerült a listára Ibrahim al-Banna, az al-Kaida arab-félszigeti szárnyának (AQAP) az egyik vezetője is. Az amerikai külügyminisztérium szerint ő az AQAP biztonsági főnökének a szerepét tölti be. Az Egyesült Államok korábban 5 millió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a fejére.

Kapcsolódó Cikkek

  • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

    Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

    A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.

  • Ez sokk! Így tankolt a nő, egy táskába – Videó!

    Ez sokk! Így tankolt a nő, egy táskába – Videó!

    Ezt a felvételt elsőre nem is nagyon lehet értelmezni, annyira elképesztő, ami látható rajta. Aztán, amikor az ember felfogja, hogy mi is történik, akkor jön a sokk, mert az tuti, hogy normális ember ilyet még álmában sem csinálna.