2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Papp Nikosz: Zene nélkül nem tudok létezni

Papp Nikosz (18) a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában kezdte tanulmányait, itt szeretett bele végérvényesen a zenébe. A fiatal tehetség vállalkozószellem, ezért döntött úgy, hogy kipróbálja magát Nyíregyháza tehetségkutatójában, a Like 2-ben, ahol végül meghódította a zsűri szívét és első helyezett lett felnőtt ének kategóriában.

(Fotó: Papp Nikosz magánarchívum)

A fiatal tehetség szenvedélye a zene és az éneklés (Fotó: Papp Nikosz magánarchívum)

– A hobbijaim főleg a zenével kapcsolatos dolgok, énekelek, gitározok és dalokat is írok. Nagyon szeretek koncertekre járni, szeretem a művészeteket és szeretek utazni. Jelenleg a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tanulója vagyok, de mellette a Vikár Sándor Zeneiskolába is járok magánének tanszakra – árulta el magáról a fiatal tehetség, aki zeneszerető családban nőtt fel.


EGYEDI STÍLUS JELLEMZI

Nikosz édesapja rengeteget gitározott, így már gyermekként is jelentős szerep jutott életükben a zenének. Egyértelmű volt, hogy zenei kötődésű iskolát választanak. – Szinte mindenféle stílust és műfajt szeretek. Kedvenceim közül talán a Coldplay és a Linkin Park stílusa áll hozzám a legközelebb, ők érintenek meg leginkább, de nagyon szeretem az alternatív irányzatokat is, legyen akár pszichedelikus rock vagy metalcore – mesélte a színpadra termett fiú, aki csapatban már megmérettette magát énekversenyen, azonban a Like 2 volt az első, ahol egyedül kellett helyt állnia.


MICHAEL BUBLÉ DALÁVAL GYŐZÖTT

Az ifjú énekest a kalandvágy hajtotta, amikor jelentkezett a nyíregyházi tehetségkutatóba. Az elődöntők során George Ezra és Caramel dalaival örvendeztette meg a szakmai zsűrit, és noha egy kis lámpaláz volt benne, hamar leküzdötte. Izgalommal készült a nagy napra, amely a sok gyakorlásnak hála meghozta a várt sikert.

(Fotó: Lokál)

Papp Nikosz (Fotó: Lokál)

A döntőben Michael Bublé feldolgozásában énekeltem a Feeling Goodot. Nagy kedvencem ez a szám, főleg a laza stílusa miatt. Ennek a fordulónak már tényleg tétje volt, de mindent beleadtam, és szerencsére elégnek bizonyult. Nagyon erősek voltak a produkciók, minden versenytársam nagyon tehetséges, így jó érzés, hogy ebben a mezőnyben is helyt tudtam állni. Meglepődtem és nagyon örültem, amikor az én nevemet mondták az első helyre. Úgy érzem, megérte ennyit dolgoznom ezért – mondta Nikosz, akinek jelenleg egy saját zenekar az álma.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.