EUR: 303,21 Ft
CHF: 267,13 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Pár óra alatt lett milliárdos, majd bukta el a pénzt

Néhány órára jüanban számítva milliárdos volt egy kínai férfi, aki minderről még csak nem is tudott semmit.

A Zsenmin Zsibao (Renmin Ribao) kínai pártlap csütörtökön számolt be arról az esetről, hogy valahol Közép-Kína egyik városában egy férfi betért egy bankba, hogy számlát nyisson. Ez meg is történt annak rendje és módja szerint, de a pénzintézet egyik alkalmazottjának a hibája miatt a minimális számlaösszeg igen gyorsan 1,2 milliárd jüanra (mintegy 175 millió dollárra) dagadt.

Köszönhetően a sokszoros ellenőrzésnek, néhány órán belül kiderült a hiba.

A rövid ideig jüanmilliárdos férfi gyanútlanul vette fel telefonját, ahol a bank képviselői közölték vele a tévedést és arra kérték, hogy utalja vissza a pénzt. A férfi ezt meg is tette, csak arra kérte a pénzintézetet, hogy ne büntessék meg a banki tisztviselőt, mivel szerinte “egy ilyen hibát bárki elkövethet”.

A bank 29 dollárnak megfelelő mintegy 300 jüannal és egy csomag cigarettával hálálta meg az együttműködést a férfinak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.