EUR: 303,33 Ft
CHF: 267,08 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Peking több milliárd dollárt költ levegője megtisztítására

Peking 783 milliárd forintnak megfelelő összeget költ a légszennyezettségének mérséklésére idén – jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

A pénz egy részét a több mint kétezer légszennyező gyár bezárására, illetve korszerűsítésére fordítják. Tervezik még a Peking peremén lévő létesítményekben az energiatermelésre használt szén kiváltását környezetkímélő alternatívákkal, továbbá ki akarnak zárni a közúti forgalomból 300 ezer elavult, erősen légszennyező járművet – közölte a Hszinhua kínai hírügynökség Caj Csi pekingi polgármesterre hivatkozva.

A kínai hatóságok azon vannak, hogy érezhetően javítsanak a rossz minőségű levegőn, mindenek előtt a fővárosban és környékén. Peking az elmúlt hetekben különösen sokat szenvedett a veszélyes mértékű légszennyezettségtől, amely miatt a helyi hatóságok elrendelték néhány gyárüzem és iskola átmeneti bezárását, egyben utasítva a diákokat, hogy maradjanak otthon.

Kína nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy csökkentse függőségét a szénenergiától, és az áramot környezetkímélő, megújuló energiaforrásokból állítsa elő. A kínai nemzeti energiaügynökség a héten nyilvánosságra hozta, hogy mintegy 100 tervezett, illetve már elindított szénerőműprojektet töröltek.

A kínai főváros hatóságai szerdán egy környezetvédelmi rendőrségi osztagot hoztak létre, amelynek feladata az illegális égetés felszámolása lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.