2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Salgótarján

Plüssmacikat gyűjtöttek a mentősöknek

Átadta az Országos Mentőszolgálat Salgótarjáni Mentőállomásának a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda az elmúlt hetekben összegyűjtött plüssmackókat.

Az iroda még tavaly novemberben tette közzé plüssmaci-gyűjtésről szóló felhívását egy balassagyarmati székhelyű, segíteni vágyó csapat kezdeményezését tovább folytatva Salgótarjánban. Külföldi mintára a gyűjtés célja ugyanis az volt, hogy gyermekek baleseténél, sérülésénél a kiérkező mentő-, illetve tűzoltóegységeknél Nógrádban is legyen egy-egy plüssmackó, melyet az elsősegélynyújtás után át tudnak adni a gyermeknek, hogy megnyugodjon.

A SITI munkatársai azokat a plüssfigurákat, melyeket méretük miatt a mentőállomás nem tudott befogadni, átadták a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályának.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.