EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Békéscsaba

Poénokból nincs hiány!

Új zenés komédiát láthat a közönség a Jókai Színházban. A Balkán kobra című darabot több színház bemutatta már, de zenés változatban a csabai közönség láthatja először.

Fotó: A-TEAM/Nyari A. Gulyás Attila és Csomós Lajos a Balkán kobra díszbemutatóján

Fotó: A-TEAM/Nyari A.
Gulyás Attila és Csomós Lajos a Balkán kobra díszbemutatóján

Ivan Kusan Balkán kobra című műve Tasnádi István átdolgozásában, Katkó Ferenc rendezésében a teátrum első idei bemutatója.


Adott egy mindennel üzletelő férj, akit már csak un a felesége, egy paraszt, aki pénzért bármire hajlandó, egy rendőr, aki bármit megtenne egy nő szerelméért, végül pedig, de nem utolsósorban a balkáni háborút megjárt rettenetes bérgyilkos, Kobra. A feleség minden eszközt bevetve próbál megszabadulni dúsgazdag férjétől, a kérdés már csak az, hogy lesz-e valaki, aki segít elérnie a célját, vagy saját kezébe kell vennie a fegyvert. Helyzetkomikumból, poénokból tehát garantáltan nem lesz hiány.

A darabot a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal (Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház) koprodukcióban állította színpadra a Békéscsabai Jókai Színház. Katkó Ferenc, a Balkán kobra rendezője lapunknak elárulta, már az ősbemutatóhoz is készült zene, viszont a békéscsabai előadásokhoz mindenképpen egyedi zenét szeretett volna, ami csak itt hallható. Fel is kérték Kucsera Gézát, a Szabadkai Népszínház zenei vezetőjét erre a feladatra, aki a régi szöveget megtartva új dallamokkal járult hozzá a darab sikeréhez. Erre a sikerre garancia még a szereplőgárda is: Csomós Lajos, Komáromi Anett, Gulyás Attila, Czitor Attila, Köböl Lilla, Tege Antal, Ferenczi Attila, Katkó Ferenc és Szabó Lajos játéka idézi meg a Balkán világát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.