2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Dunaújváros

Pro Cultura Intercisae díjakat adtak át

Ketten vehették át a Magyar Kultúra Napján városunkban a hosszú évtizedeken át végzett kimagasló és magas színvonalú kulturális és hagyományőrző tevékenységük elismeréseként a Dunaújváros MJV Közgyűlése által adományozott Pro Cultura Intercisae díjat.

Németh Györgyné a Vasmű úti Őspatika pénztárosa volt 1953-tól 1991-ig. Városunk valamennyi lakója jól ismerte udvariasságáról, lelkiismeretességéről. Napjainkban pedig a 34 éve működő Pentele Nyugdíjas Klub vezetőjeként tevékenykedik.


Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármestertől vehették át elismeréseiket a díjazottak, Németh Györgyné és Markovics Sándor (jobbra) Fotó: dunaujvaros.com

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármestertől vehették át elismeréseiket a díjazottak, Németh Györgyné és Markovics Sándor (balról jobbra) Fotó: dunaujvaros.com

 

A másik díjazott, Markovics Sándor pedig a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, megalapítója a Nemzetközi Fúvósok és Mazsorettek dunaújvárosi rendezvénysorozatának, amely az elmúlt évben immáron huszadik alkalommal szórakoztatta az érdeklődőket, és amelyről a Fúvósok Világszövetsége is elismerően nyilatkozott. Sokak Sándor bácsija mindig is együtt élt a várossal.

– Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, nem sokszor történik ilyesmi az ember életében. Ez visszajelzése annak, hogy érdemes volt csinálni, hogy érdemes a városért dolgozni. Úgy érzem, jó úton járunk, sokan elismerik a munkánkat. A horvát nagykövet nemrégiben meghívott a horvát köztársasági elnök ittjártakor, s bemutattak neki mint dunaújvárosit, aki teszi a kultúra terjesztésében a dolgát – mondta Markovics Sándor.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.