EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Miskolc

Rabkórház miatt zúgolódik az ellenzék

Nem a tököli rabkórház költözne Miskolcra. A kormány döntése nyomán új egészségügyi központot létesítenének rabok számára egy, a megyei kórház területén található, használaton kívüli épületben.

A pletykákkal ellentétben nem a tököli rabkórház költözne Miskolcra, hanem egy új, elkülönített egészségügyi központot alakítanának ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház használaton kívüli szülészeti-nőgyógyászati részlegéből.


A B-A-Z megyei kórház használaton kívüli épülete - fotó: Lokál

A B-A-Z megyei kórház volt szülészet-nőgyógyászati osztálya – fotó: Lokál

A következő években ugyanis nyolc új börtön épül az országban, ezek közül hét Kelet-Magyarországon, ezért lenne nagy szükség az új rabkórházra a borsodi megyeszékhelyen.

A helyi ellenzék persze tiltakozik az egyébként munkahelyteremtő beruházás ellen. Az őrzéshez ugyanis plusz munkaerőre van szükség, arról nem is beszélve, hogy a rabkórházban dolgozó egészségügyi dolgozók is magasabb bért kapnának. A miskolci szocialisták rendkívüli közgyűlést hívnának össze a rabkórház ügyében. A Jobbik szerint az intézmény alkalmatlan a rabok és a hozzájuk érkező látogatók fogadására. Mint mondják, a megyei kórház így is túlzsúfolt, kevés az orvos és a szakdolgozó, hosszúak a várólisták.


A tervek szerint itt épülne a miskolci rabkórház - fotó: Lokál

A tervek szerint itt épülne a miskolci rabkórház – fotó: Lokál

A tervek szerint azonban a rabok elkülönítve, erősen őrzött objektumban lennének, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola közelében található saroképületben, így nem keverednének a kórház betegeivel.

Több mint 100 éve működik a Fazekas utcai börtön a város szívében - fotó: Lokál

Börtön a város szívében – fotó: Lokál

A Miskolcra tervezett rabkórház elleni politikai hangulatkeltés azért is furcsa, mert a város szívében, egy általános iskola mellett immár 110 éve működik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, ami eddig senkinek nem okozott gondot.

A rabkórház a tervek szerint, 2018 végére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.