2019. december 07., szombat
Ambrus

Külföld

Rejtély! Titokzatos hal- és sonkaszag terjengett az utak lesózása után

Miután az önkormányzat alkalmazottai lesózták az utakat az olasz határ menti, délnyugati-szlovéniai Sezana városában, titokzatos hal- és sonkaszag kezdett terjengeni a környéken, a kutyák pedig “megbolondultak”, és ki akartak törni az udvarokból – közölte a szlovén és a horvát sajtó szerdán.

Az egyik lakos arról számolt be a POP TV című kereskedelmi csatornának, hogy a háza előtt egész darab sózott szardellákat talált, míg egy másik állampolgár, a város másik felén, tíz centiméteres sonkadarabokra bukkant az utcán.


Az eset a múlt héten történt, de az igazságra csak ezen a héten derült fény. A helyi kommunális szolgáltató ugyanis elismerte, hogy olyan sóval sózták le az utakat, amelyet még több évvel ezelőtt halmoztak fel egyik raktárukban. Abban az évben nagy volt a meleg, és sóhiány volt Szlovénia egyetlen sómezőjén, Piranban, ezért a vállalat – minden eshetőségre felkészülve – a közeli sonka- és halsózóból vásárolt hulladéksót.

A kommunális vállalat elnézést kért a lakosoktól, a PoP TV viszont azt is tudni véli, hogy a cég akár több tízezer eurós büntetésre is számíthat.

Kapcsolódó Cikkek