EUR: 330,72 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb XXIII.kerület

Rekord a soroksári dartsversenyen

Rekordszámú, közel ezerfős tömeg vett részt az ötödik alkalommal rendezett Target Amatőr Kupán. A darts térhódítása a szövetségi kapitány szerint a tévéközvetítéseknek köszönhető.

A kocsmasport hazai legjobbjainak tudásuk alapján ott lenne a helyük a nemzetközi élvonalban, de az anyagi korlátok miatt még évekig tarthat a felzárkózás a világ élmezőnyéhez.


− Életünk egyik legmunkásabb periódusa a decemberi, januári időszak — foglalta össze az elmúlt hetek történéseit Ziegenhám Medárd, a magyar dartsválogatott szövetségi kapitánya.

amatőr darts verseny a soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Közel ezren is elfértek a szombati dartsversenyen (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Ilyenkor rendezik a legnézettebb, a PDC szervezet által szervezett világbajnokságot, amelyet szakkommentátorként volt szerencsém most is végigkövetni a Sport TV-ben, valamint hagyományosan január elején rendezzük az ország legnagyobb amatőr versenyét, a Target Amatőr Kupát, ahol idén rekordot döntöttünk, kis híján ezer nevezés érkezett a versenyre. Szóval nekünk legkevésbé a pihenésről szólt a karácsony, de ezt nem panaszként mondom, hiszen egyre többen érdeklődnek a sportág iránt, ami nekünk jó, és legfeljebb azt mondhatom, kellemes fáradtságot érzünk. A világ legjobb dolga ugyanis, ha valaki azzal foglalkozhat, amit szeret.


amatőr darts verseny a soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ki tudja, hol áll meg
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A szövetségi kapitány elmondása szerint a múlt szombaton rendezett amatőr verseny helyszínéül a Soroksári Sportcsarnok ismét megfelelt, már tavaly is bevált, és most is elbírta a rekordmennyiségű nevezést. Idén még több táblát, kivetítőt hoztak a szervezők, és a háttérben zajló kiszolgálás színvonalán is tudtak emelni. Elvitathatatlan, hogy a több száz éve létező, angol pubokból indult sportág egyre népszerűbb nálunk is.

– Ez elsősorban a tévéközvetítéseknek köszönhető. Látható, hogy ezt a sportot milyen profi módon lehet űzni, és a legjobbak milliomosok, tehát egy szint felett meg is lehet élni belőle – beszélt lapunknak a kapitány a motivációról.

amatőr darts verseny a soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Lesz-e 180?
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A színvonal folyamatosan emelkedik, és az amatőr játékosok közül egyre többen vesznek részt a magyar bajnokság küzdelmeiben, az ottani legjobbaknak azonban még időre van szükségük ahhoz, hogy csatlakozhassanak a világ szűk elitjéhez.

– A legjobbjaink már most is hatalmas fejlődésen mentek át, közel húsz olyan játékos van, akik esélyesként állhatnak oda a tábla elé egy-egy hazai versenyen. Ehhez csatlakoznak az amatőrök közül érkezők, akik évről évre egyre jobban szélesítik a bázist. Bár a magyar játékosok megütik a nemrég befejeződött világbajnokság selejtezőiben részt vevők tudásszintjét, de az anyagi korlátok miatt még évekbe telik, míg egy szponzorációval rendelkező hazai dartsos versenyről versenyre tud utazni, és kvalifikálhatja magát a legjobbak közé.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.