2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb VIII.kerület

Rekordtámogatás a józsefvárosi társasházaknak

Minden idők legnagyobb mértékű önkormányzati támogatását kapják idén Józsefváros társasházai: 900 millió forint értékben pályázhatnak felújításra.

Stabil alapokon állva kezdte meg az évet Józsefváros: nem volt szükség arra, hogy az általános gyakorlatnak megfelelően átmeneti költségvetést szavazzanak meg az első három hónapra, a képviselő-testület december 20-án rögtön az egész éves tervezetről tudott szavazni.


Józsefvárosi felújítási program, Baross utca 43, 45 (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Az, hogy nincs szükség átmeneti költségvetésre, példátlan a kerület életében – fogalmazott Kocsis Máté polgármester. – Az idei egyébként elsősorban működési költségvetés, amely minden tételében garantálja a kerület ez évi biztos, stabil és fenntartható működését.

Világos kapualjak pályázat

A közbiztonság további javítása a célja a városvezetésnek azzal, hogy a kerületi társasházak számára meghirdeti a Világos kapualjak pályázatot. A pályázat keretében bővíteni szeretnék a közvilágítás körét, elősegítve ezzel a társasházak kapubejáratainak megvilágítását, továbbá támogatják a bejárati kapuk felújítását is. A pályázók egyszeri, legfeljebb 50 ezer forintos összeget igényelhetnek a kapualj világításrendszerének kiépítésére vagy fejlesztésére és további egyszer 400 ezer forintot a kapu felújítására. A pályázatok zárt borítékban folyamatosan benyújthatók „Világos kapualjak” pályázat megjelöléssel postai úton vagy személyesen a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Ügyosztályának titkárságán (1082 Budapest, Baross utca 63–67. III. emelet 315.). A pályázattal kapcsolatban további információ a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Ügyosztályától kérhető a 459-2595 telefonszámon, illetve ügyfélfogadási időben személyesen (1082 Budapest, Baross utca 63–67. III. emelet 315.).

A megszavazott tervezetből egyértelműen kitűnik, hogy az önkormányzat nem csupán folytatni kívánja a Józsefváros Újjáépül programot, hanem idén minden eddigit meghaladó összeget, 900 millió forintos keretet biztosít a felújításra pályázó társasházi közösségek számára. Ez tartalmazza a tűzfalfestésre igényelhető 55 milliós és a kapualjak világításának kiépítésére vagy fejlesztésére fordítható 45 milliós keretet is.


kapualjak világítása, közvilágítás (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Ha a forrásmegosztásból származó bevételek, illetve a 2016-os pénzmaradvány összege ismertté válik a költségvetésben képzett, 750 millió forintot elérő tartalékkal együtt, az lehetőséget ad arra, hogy már az év első negyedévében a fejlesztési költségvetést is elfogadja testület – mondta a polgármester.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.