EUR: 330,52 Ft
CHF: 302,28 Ft
2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb X.kerület

Ruhákat várnak a Bánya utcába

A Baptista Szeretetszolgálat minden szállója, menedékhelye létszámon felül is fogadja az érkezőket, senkit sem utasítanak el. Az elmúlt napokban jelentősen nőtt az adományok mennyisége, ám még mindig nagy szükség van ételre és meleg holmira.

Tájékoztatásuk szerint hat éjjel-nappali fővárosi intézményében közel ezer hajléktalanról gondoskodnak, a Bánya utcai hajléktalanszállóban a száz állandó lakó mellett tíz fedél nélkül élő került az úgynevezett krízisszobába, ketten egy külső konténerben kaptak elhelyezést, ketten pedig a közösségi helyiségben leltek menedékre.


Pécs, 2014. december 19. A Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége és a hajléktalanok rendelete ellen tiltakozó civilek Tele puttony, tele tál elnevezésű étel- és ruhaosztása a pécsi Jókai téren 2014. december 19-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Minden ruhára szükség van
(Fotó:illusztráció/MTI/Sóki Tamás)

A szeretetszolgálat szociális munkásai szerint nagyon sok adomány érkezett, volt, aki üzletben vásárolt vadonatúj hálózsákokkal és takarókkal jött segíteni. Érződik, hogy az emberek komolyan vették a kialakult helyzetet és a segélyszervezet felhívását. A szociális munkások hangsúlyozzák, szükség lenne még pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra, takarókra és pulóverekre, de tartós élelmiszerre is. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt. A Baptista Szeretetszolgálatot a felajánlások ügyében a 06-1-260 9855-ös telefonszámon érdemes hívni, továbbá szükség lenne üresen álló, hasznosítható ingatlanokra is. A segélyszervezet önkéntesek jelentkezését is szívesen fogadja.

Kapcsolódó Cikkek